De tre starkaste fanteorierna efter tre avsnitt av Sagan om Ringen-serien

Är det Gandalf eller inte?

Jonas Strandberg  |  Publicerad 2022-09-12 17:54  |  Lästid: < 1 minuter

Vem är egentligen den mystiske främlingen som gjorde entré i avsnitt två av Rings of Power? Café har sammanställt de tre största fanteorierna.

1. Sauron

Serien börjar när Morgoth, Saurons mästare, besegrats och Sauron själv gått under jord. I Tolkiens berättelser har dock Sauron uppträtt som formskiftaren Annatar. Detta i kombination med det faktum att skaparna bakom Rings of Power sagt att när vi väl möter Sauron kommer det vara på ett sätt många blir överraskade av, gör att många fans är väldigt på sin vakt och ser en potentiell Sauron överallt. Så även i den mystiske främlingen.

2. Gandalf

Med tanke på att vi tittare redan introducerats för yngre versioner av de sedan tidigare kända karaktärerna Galadriel och Elrond, är Gandalf högt upp på listan hos många fans när det gäller gissningar om främlingen. Det klickar inte helt med Tolkiens mytologi, rent kronologiskt, men kanske kan skaparna jobba sig runt det problemet. Innan Gandalf hette Gandalf var han nämligen en varelse känd under namnet Olórin och hade vissa eldrelaterade förmågor som skulle hjälpa till att förklara varför främlingen vaknar upp oskadd i en meteorit.

3. En av de blå trollkarlarna

De blå trollkarlarna, som duon Alatar och Pallando är kända som i Tolkiens mytologi, har ännu inte figurerat i någon av filmatiseringarna. Deras uppgift: skapa uppror mot dem som tjänade under Sauron. Mycket kring deras ursprung och öde är dock väldigt luddigt, vilket förstås underlättar för skaparna av Rings of Power. Inte för att Tolkiens fans skulle bli upprörda om man ändrade någonting i ursprungsmaterialet. De är ju kända för sitt sansade humör och sin liberala inställning till konstnärlig frihet.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-09-13 12:35