Okända svenska superregissören ska regissera ”Sagan om ringen”-serien

Sagan om RIngen-filmen

Den fransk-svenske regissören Charlotte Brändström är klar för att regissera två avsnitt av Amazons monstersatsning.

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-05-14 15:21  |  Lästid: < 1 minut

Länge har det ryktats om Amazons storsatsning på en tv-serie baserad på J.R.R Tolkiens böcker om Midgård och nu händer det grejer på riktigt, nämligen att produktionen får svenskt sällskap i form av regissören Charlotte Brändström.

Charlotte vem?

Även om Charlotte Brändström inte har hunnit skapa sig något större namn i Sverige har hon en rätt gedigen meritlista. I Sverige har hon bland annat regisserat Viaplay-serien Ingen utan skuld och Johan Falk: Kodnamn Lisa men de senaste årens amerikanska projekt är mer imponerande.

The Witcher, Grey’s Anatomy och Jupiters Legacy är några av de tv-serier Brändström arbetat med men Sagan om ringen-serien är förmodligen den fetaste hittills.

Charlotte Brändström under inspelningen av Grey’s Anatomy. Foto: Getty

Brändström kommer regissera två av seriens avsnitt och säger så här om projektet, enligt Variety:

”Jag är väldigt exalterad över att ledas genom Midgård av J.Ds och Patricks (seriens producentduo John D. Payne och Patrick McKay) vision och fördjupa mig i Tolkiens ikoniska värld” och avslutar med att citera Gimli typ: ”Det finns otaliga saker kvar att upptäcka i Midgård och stora saker att göra.”

Serien är en prolog till de tidigare filmerna och utspelar sig tusentals år innan Bilbo får tag i härskarringen. Inspelningarna pågår just nu på Nya Zeeland.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-05-14 15:21