Den halva julgranen är det enda du behöver i jul – perfekt för den trångbodde

Hellre en halv julgran än ingen alls. Du får mer plats med den här halva plastgranen.

Wilmer Gyllström | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-10-13 11:25  |  Lästid: 2 minuter

Nu är det snart jul igen. Eller, ja, det beror väl på vem man frågar. Gustaf Reinfeldt, för att bara ta ett exempel, har redan börjat pynta med tomtegubbar och pepparkaksätande. Vilken gran ska man köpa i år? Blir det kungsgran, svensk gran eller plastgran? För den som bor litet eller bara gillar mycket plats finns det sen några år en halv självklarhet – som ändå bidrar till en hel julstämning. Perfekt för den som bor litet men vill ha en fullständig julkänsla.

Vi pratar förstås om halvgranen. Den halva granen är egentligen ingen nyhet, utan har funnits i några år, men den genialiska idén är helt klart värd mer uppmärksamhet. Halvgranen placerar du mot väggen och får betrakta och bejaka dess fulla prakt och prydnad. Perfekt om du känner att en hel gran tar upp för mycket plats i din lilla etta.

Varför halvgran?

Det finns små plastgranar som är runt en meter långa, men det ger inte samma känsla som en gran på två meter. Är det inte lite tråkigt om man inte får sträcka sig mot toppen av granen för att pynta dess högsta grenar? Samtidigt som en riktigt gran må ge en mer genuin julkänsla, men med handen på hjärtat: Är det inte lite väl mycket pyssel?

Först ska du stå i kylan och välja en gran. För att inte prata om hur du ska få hem den, den är inte lätt. Och barrandet, det måste man hålla efter hela tiden. Vattnandet bör också göras varje dag. Ni fattar, den kräver en hel del omsorg. Och, som bilden nedan antyder, så är det inte bara plastgranar som kan kännas deppiga i januari.

Foto: Getty

Plastgranar har blivit oerhört mycket bättre och mer autentiska de senaste åren. De halva julgranarna finns dessutom som hörn, alltså en fjärdedels gran som går att ställa i ett hörn – sagolikt! Inte nog med det slipper du också köpa en ny gran varje år.

Den halva julgranen finns att köpa här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-10-13 12:33