Hoppa till innehåll

Den här bilbåten är en blandning mellan en jetski och en Corvette

JetCar
Joakim Almén

Mina damer och, kanske mest, herrar, det ultimata James Bond-fordonet är här.

Har du en plånbok som inte berörs överhuvudtaget av de bistra ekonomiska tiderna vi lever i? Funderar du på att köpa en jetski-ish som ser ut som en bil? Gillar du flashiga fordon som skulle kunna gå rätt in i en James Bond-film? Om svaret, högst osannolikt, är ”check, check, check” så är det luddiga Forida-baserade företaget JetCars bilbåt något för dig.

Bilbåten är utseendemässigt baserad på Corvette C7 och folk kommer garantera att slänga ondsinta blickar efter dig på vattnet. Billig är den såklart inte, bara själva karossen kostar 30 000 dollar. Sen tillkommer en rad kostsamma tillval för båtmotor (en Yamaha-motor med 180 hästkrafter eller Sea-Doo-dito med upp till 300 hästkrafter), olika paket för ljudsystem, racingstolar eller varför inte extra starka LED-lampor. Med Yamaha-motorn kan den göra 56 knop, drygt 103 kilometer i timmen.

På den självklara följdfrågan ”Går den att köra på land?” är svaret kort och gott: nej. Vilket drar ner James Bond-faktorn en del.

Skulle du ha vägarna förbi Miami Beach i hyfsad närtid kan du alltid hyra bilbåten via JetCar för 350 dollar per timme. Om du, mot förmodan, skulle vilja köpa en egen tar det tre veckor för det nytänkande, om än något luddiga, företaget att bygga en.

Källa: Robbreport.com.

Credits
Foto: JetCar:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.