Den här exklusiva Bentleyn kan säljas för 15 miljoner

En Bentleymodell som bara existerar i 26 exemplar kommer inom kort läggas ut för budgivning. Just den här mycket väl omhändertagna bilen kommer dessutom med en fin historia.

Jonas Strandberg | Foto: Bonhams  |  Publicerad 2023-09-28 10:24  |  Lästid: < 1 minuter

Bentleyn ägdes av den legendariska fotografen Helmut Newton mellan 1964 och 1972. Newton berättar i sin självbiografi att han 1964 hade bestämt sig för att han måste äga en Bentley. Han fick syn på en vacker silverblå modell, men blev direkt avspisad av försäljaren som förklarade att den hade Newton absolut inte råd med. En månad senare landade en check från ett jobb som händelsevis var på exakt den summan som Bentleyn kostade. Newton berättar att han omedelbart återvände till bilhandlaren.

“Jag gav säljaren checken och sa ‘Ge mig den där bilen, fort!’ Han tittade på mig som om jag var galen, men jag fick bilen och körde hem den i total eufori.”

Foto: Bonhams

Den excentriske fotografen ägde bilen i åtta år, innan han tvingades sälja den. Eftersom han inte varit nöjd med servicen bilen fått i Paris, hade han under åren fått köra sin älskade Bentley hela vägen till Genève för att hålla den i toppskick. 1972 drabbades Newton dock av en hjärtattack, efter vilken han tvingades dra ner på stressen som de långa resorna inneburit.

Motorn byggdes om 2011 och sedan dess har bilen körts i mindre än 300 mil. Den ligger just nu uppe på auktionssidan Bonhams och som ett av ynka 26 exemplar beräknas den superklassiska modellen gå loss på mellan 10 och 15 miljoner kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-28 10:29