Den här finska bluetooth-högtalaren kan (också) förvara dina iskalla bärs

Zone Bluetooth-högtalare.

Ett finskt geni har skapat en välkommen innovation på den bärbara högtalarscenen.

Joakim Almén  |  Publicerad 2022-08-02 12:19  |  Lästid: 2 minuter

Gudarna ska veta att det kryllar av portabla ljudspelande enheter där ute. Vissa är väldigt små (hej Marshalls nya minihögtalare Willen!) men majoriteten av dagens bluetooth-högtalare ser ungefär likadana ut och spelar för de flesta icke-audiofilöron upp musik i likvärdig och klart godkänd kvalitet.

Idag är det helt enkelt rätt svårt att sticka ut som tillverkare av bärbar blåtandsljudmaskin, men nu finns det åtminstone en nyskapande nykomling från vårt grannland i öst.

Bakom den nya bluetooth-högtalaren Zone står en finsk man (huruvida den finska mannen förtjänar epitetet ”geni” är i skrivande stund för tidigt för att avgöra) och grejen här är att du kan proppa fanskapet full med exempelvis is och lägga ett gäng kalla Lapin Kulta på kylning.

Ljudenheten är byggd för att kunna tåla alla typer av väderförhållande – värmeglassiga som kyligt elakartade – och går att ta med i bastun, jacuzzin eller i Saharaöknen. Dessutom är den installerad med en spexig ljusrigg (nåja) som potentiellt partajar till och livar upp de mörkaste kvällarna utomhus.

Hur den står sig ljudmässigt mot konkurrenter inom mellanprissegmentet – Zone-högtalaren kostar 369 euro, drygt 3 830 kronor – vågar Café inte uttala sig om eftersom vi inte har testat högtalaren. Men för den bärsglada, bekväma musiklyssnaren får den fem rungande Café-”C” för sin innovation.

Zones vädertåliga bluetooth-högtalare kostar 369 euro och går att köpa via Zonespeaker.com eller Nordicinnovationshop.com.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-08-02 13:05