Någon säljer den här Game Boy-styrda symaskinen för 7 000 kr

En Game Boy Color i en symaskin.

Ibland dyker det upp guld på Tradera. Den här symaskinen är inte guld, men det är en symaskin som styrs av en Game Boy Color.

Robin Åberg | Foto: Youtube  |  Publicerad 2024-02-26 19:38  |  Lästid: 2 minuter

Nintendo har alltid varit det spelföretag som varit bäst på att tänka utanför boxen. Oftast har det varit genom att ta in något från ”verkligheten” till spelens värld, som bongotrummskontrollen till Donkey Konga. Med föremålet i den här Tradera-annonsen är det tvärtom – något från spelens värld får användning i verkligheten.

Jaguar JN-100 är en sannerligen sällsynt symaskin som styrs via en Game Boy Color och nu finns en till salu på Tradera för 7000 kronor. Priset är knappast det främsta säljargumentet, jämfört med vad du kan hitta i butik, men – DEN STYRS MED EN GAME BOY!

Foto: Youtube

Game Boy-konsolen blir som en slags kontrollpanel till symaskinen där man kan välja söm, programmera mönster och knappa in text för broderier. Tre olika varianter av Game Boy-symaskiner släpptes i början av 2000-talet. JN-100 och Singers nästan identiska variant IZEK 1500 var de simplaste.

Den mer avancerade JN-2000 kom med en broderiarm som gjorde det möjligt att brodera mer avancerade grejer med bara några knapptryck – som Mario och hans vänner.

Maskinen som säljs på Tradera. Foto: Tradera.

Du som verkligen vill nörda ner dig i kan kika in den här grundliga genomgången. Du som bara vill veta lite mer från någon som faktiskt testat en av symaskinerna kan kika på klippet nedan.

Kika in annonsen på Tradera här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-02-27 13:32