Hoppa till innehåll

Den sista resan – då kan du se Filip & Fredriks nya film

Lars Hammar har tappat livsgnistan och hans son Filip ska tillsammans med sin vän och kollega Fredrik Wikingsson lyckas hitta den igen.
Jesper Johansson

Efter succéfilmer som ”Tårtgeneralen” och ”Trevligt folk” har tv-profilerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson skapat nästa film för bioduken. ”Den sista resan” heter filmen där Filips pappa, Lars, har en betydande roll.

Filip och Fredriks nya film, Den sista resan, är deras mest personliga film hittills och handlar om att de två tv-profilerna tar med sig Filip Hammars pappa Lars på en sista resa till Frankrike. Målet är att tända den falnande livsgnistan skröplige Lars Hammar har. Den sista resan är en hjärtevärmande feelgood-film om vad som händer när en far-och-son-relation byter skepnad och hur vänskapen med sin bästa vän kan få en ny innebörd när man närmar sig 50.

LÄS OCKSÅ: ”Filip är som sin pappa på steroider, speed, benzo, psykedelika och MDMA”

”Pappa har i flera år pratat om att han vill ha en ’sista konversation’ med mig. Han har alltid varit dramatisk. Jag viftade ganska länge bort tanken på att gå honom till mötes, just av den anledningen. Saker kan lätt bli en självuppfyllande profetia. Men när jag märkte att han faktiskt gled djupare och djupare in i en depression, så kände jag mig tvungen att göra nåt för att hjälpa honom ut ur mörkret. Så jag tog med honom på den här resan, från Köping till den franska rivieran. Och det är den resan som blev den här filmen”, berättar Filip Hammar.

”När den här processen var i sin linda, så sa vår producent Lars Beckung att ’man vill göra en film, där biobesökarna när de lämnar salongen vill ringa sin mamma eller pappa’. Jag hoppas vi har lyckats med det. För man kan aldrig höra av sig till sina nära och kära för mycket!”

Enligt Fredrik Wikingsson har inspelningen och resan varit den mest känslosamma de varit inblandad i. Han säger också att hela projektet gjorts med ”hundra procent hjärta”.

”Det i sig betyder såklart inte ett skit om filmen inte svänger, men kan man kombinera underhållning med en personlig och stark berättelse, då har man korn på nåt, och jag tycker fan att vi har det”, säger Fredrik Wikingsson.

Filmen har premiär 1 mars.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.