Det här nya snuset kan vara det godaste smaksatta snuset hittills

Score, snus

Svenska Score lanserar ett smaksatt snus som inte luktar artificiellt och har rejält tryck i smakerna.

Joakim Almén  |  Publicerad 2020-09-03 10:54  |  Lästid: 2 minuter

Det är ingen nyhet att inhemska marknaden för snus fortsätter att växa. De senaste åren hittar allt större andel svenskar till prillan och den tydligaste trenden är att så kallat vitt snus, med märken som Zyn och Lyft, vinner allt större del av marknadskakan – men även smaksatt snus-snus, alltså inte vitt snus, blir allt populärare att snusa.

Där det för några år sedan i princip bara fanns Swedish Match Catch-dosor finns det nu en uppsjö alternativ, där även premiumalternativ lanseras. Som nu senast när populära Lundgrens släppte en limited edition-dosa med smak av Österlen för 200 spänn styck.

Lundgrens Österlen
Förra månaden släppte Lundgrens ett snus med smak av Österlen för 200 kronor per dosa. Premiumpaketering är en trend bland snusprodukter.

Nu vill en ny snusspelare in på marknaden – det handlar om snusmärket Score från svenska bolaget Cobber. Score är något så ovanligt som smakssatt snus – med en portion storytelling. Bakom snuset står entreprenören och sensoriska produktutvecklaren Peter Carlson, som har hämtat inspiration från sin barndoms trädgård för att ta fram smakerna.

– Jag har huvudsakligen inspirerats av det bästa ur det trädgårdsland vi hade på tomten vid mitt barndomshem, säger Peter Carlson.

Score debuterar på snusbolaget.se med smakerna Mint och trendiga hallon/lakrits.

– I fallet Score Mint har jag utgått från mina minnen av doften från fräsch trädgårdsmynta. När det kommer till Score Raspberry Licorice ligger färska hallon kombinerat med engelsk lakrits till grund för såväl smaken som doften i snusets, säger han.

Så hur smakar Score? Bra! Riktigt bra. Under dosornas 80-talsflirtande design rymmer sig en väldigt trevlig doft, som absolut inte luktar artificiellt som det ibland går att uppleva hos liknande produkter. Dessutom är smaken kontrastrik och både mint och hallon/lakrits smakar fräscht och mycket, på ett bra sätt. Om du likt undertecknad gärna hoppar runt och provar många olika snussorter, inte minst snusnyheter, kommer inte Score att göra dig besviken.

Score säljs inledningsvis exklusivt hos snusbolaget.se, och kostar 39:90 kronor per dosa. En stock kostar 349:90 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-09-03 14:55