Hoppa till innehåll

Nu finns snuset som smakar Nubbe

Nubbesnus från Swedish Match.
Joakim Almén

För dig som inte får nog av akvavit och midsommar: Nu kan du dundra upp en prilla under läppen med smak av kummin, dill, fänkål och pomerans.

Small Batch är snustillverkaren Swedish Matchs koncept med nya smaker i begränsad upplaga, smaker som du vanligtvis inte finner annars i snuskylen. Bland tidigare smaker märks bland andra gin och peppar, banan och hot shot. Nu släpper man Small Batch #32 med smak av midsommarlångbordets främsta kulturbärare, nubbe.

Som namnet antyder inspireras snusets smakkaraktär av den kylda akvaviten. I Nubbesnuset hittar du en ljus tobakskaraktär med inslag av kummin, dill, fänkål och pomerans. Just kummin, dill och fänkål har sedan urminnes tider varit några av de huvudsakliga kryddorna i svensk akvavit.

Snuset har en normal nikotinstyrka och portionerna är det välbekanta portionssnusformatet large white. Styckpriset för en dosa är 45 kronor och varje dosa innehåller 24 prillor. Nubbesnuset finns att köpa på Swedish Matchs hemsida och i Swedish Matchs fysiska butiker i Stockholm, Göteborg, Lund, Strömstad, Storlien och Charlottenberg.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.