Hoppa till innehåll

Lundgrens släpper lyxigt snus med smak av Österlen

Lundgrens Österlen

En snussmak med tusch av äpple när Lundgrens tolkar smaken av Österlen.

De senaste årens trend att paketera snus som en lyxigare vara och sälja för ett pris långt över vad vi är vana att köpa en General för på Pressbyrån fortsätter. Swedish Match har gått i bräschen för premiumsnus, inte minst via deras årliga Kardus-släpp.

En av Sveriges populäraste snusmärken Lundgrens vill inte vara sämre. De senaste åren har Lundgrens lanserat begränsade upplagor med inspiration hämtad från olika platser i Sverige – och när det är dags för sommarens lansering har turen kommit till Sydsverige och Österlen.

Så hur smakar egentligen Österlen? Just det, äpple. Enligt Lundgrens själva förenar Lundgrens Österlen toner av röda äpplesorter, som Ingrid Marie, med aromen från klassiska gula äppelvarianter, som Gravensteiner. Tillsammans med Lundgrens noga utvalda tobak ger det ett snus med en fruktigt söt och samtidigt syrlig smak med en fyllig och balanserad tobakskaraktär. Snusdosan levereras i en låda med träinslag som en hyllning till hantverket på Österlens äppelodlingar.

Premiumsnus för 200 kronor per dosa/box var det här.

– Varje nytt snus från Lundgrens är inspirerad av en region och dess flora. Den här sommaren ville vi hylla det ikoniska sommarlandskapet i sydöstra Skåne. Smaken är en blinkning till de vidsträckta äppelodlingarna som är så karaktäristiska för just Österlen, säger Johan Gustafson och Maksim Pettersson Löfgren, upphovsmännen bakom smaken för Lundgrens Österlen 2020, i ett pressmeddelande.

Lundgrens Österlen kostar 200 kronor, kommer i en upplaga på 5 000 exemplar och finns att köpa på Snusbolaget.se, samt hos utvalda återförsäljare nu.

Cafés tidigare digitala redaktör Joakim Almén skrev om nöje, nyheter, mode, teknik, livsstil och mycket annat.

Credits
Foto: Lundgrens & Getty:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.