Hoppa till innehåll

Detta kan bli den dummaste filmen 2024

Nästa år kommer det en film om två stora monster som slåss mot ett annat stort monster. Nu finns den första trailern ute.

Samtidigt som den japanska, magnifika tolkningen av Godzilla plockar hem höga betyg av såväl kritiker som publik, släpps trailern till den nya amerikanska filmen Godzilla x Kong: The New Empire. Det är vanskligt att bedöma en film enbart baserat på trailern. Samtidigt är det så man valt att introducera oss för den här nya monsterfighten, så låt oss ändå lägga en liten stund på spontana intryck.

Det ser ut att vara en film för människor med grava koncentrationssvårigheter. När vi senast träffade på Godzilla och King Kong var de ovänner och slogs nästan till döden, tyvärr. Nu är de sams och tycks enas mot en gemensam fiende – en riktigt elak apa. Godzilla har stylats om med rosa taggar på ryggen, antagligen för att den färgen passar bättre för de kommande leksakerna.

Parallellt med att japanerna behandlar sitt ikoniska monster med eftertänksamhet och fingertoppskänsla arbetar amerikanerna mer med avgrundsvrål och klart lysande färger. Trailern lämnar en med intrycket att de som gjort den här filmen är fullständigt panikslagna inför tanken på att någonting ska få vara tyst och/eller stilla ens två sekunder.

Samtidigt behöver naturligtvis inte alla monsterfilmer vara välskrivna draman. Det är bara intressant att se hur de i fallet Godzilla Minus One kan vara det. Och ibland kan det bli så här istället.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.