Hoppa till innehåll

Gladiator 2 visas upp i våldsam trailer

Många av Ridley Scotts cinematiska klassiker har genom åren återbesökts i form av uppföljare och senare i år är det dags för en ny match i gladiatorarenan.

Det har gått 24 år sedan originalfilmen Gladiator gick upp på bio och när uppföljaren nu närmar sig är det fortfarande med Scott i registolen, men med ett nytt gäng skådespelare. I rollerna ser vi bland andra Paul Mescal, Pedro Pascal, Denzel Washington.

Gänget bakom filmen skräder inte orden om den här mastodontfilmen, utan har sagt saker som att Gladiator 2 innehåller några av de största actionscener vi sett i film och att den kommer vara väl värd väntan. Och det är ju vanskligt att bedöma en film bara på skaparnas hype och en trailer, men den ser faktiskt på förhand riktigt bra ut och verkar samtidigt respektera sin föregångare på fina sätt.

I trailern ser vi Maximus utomäktenskaplige son Lucius som i en scen berättar att han aldrig kommer glömma händelserna i den första filmen, hur en slav kunde utkräva hämnd på en kejsare. Därefter bjuds det på en rad riktigt storslagna scener, varav en involverar en stackars noshörning.

Gladiator 2 har biopremiär den 22 november.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.