Så blir nya (gigantiska) livescensatsningen i Stockholm: “Vill rita om kartan för stadens kulturlandskap”

Stockholm bjuds på en rad nya livescener när Slakthusområdet får nytt liv under 2024.

Jonas Strandberg | Foto: Kegen Kajsa Lorentzon  |  Publicerad 2024-03-14 11:27  |  Lästid: < 1 minuter

Det fortsätter att sjuda av liv i Slakthusområdet i Stockholm. Under fjolåret öppnade bland annat Adam & Albins restaurang Solen, samt utmärkta Bar Montan. Och snart blir det ännu mer rörelse i området.

Under 2024 lanseras storsatsningen Distriktfem i Slakthusområdet med nio olika lokaler, där kapaciteten sträcker sig från 50 till 3 000 i de olika lokalerna.

I Distriktfem ingår Fållan – områdets nav och Stockholms nya livescen med plats för 2 000 besökare, samt Lilla Fållan, en intimare klubblokal för 400 personer. I distriktet ingår också den större norra Förbindelsehallen, med plats för 37 00 besökare, och Fållan Park, som blir Fållans utegård med plats för mat och spelningar i eftermiddagssolen.

”Efter år av rivningskontrakt och pandemitjorv känns det otroligt mäktigt att kunna stoltsera med ett helt distrikt. Vi vill rita om kartan för stadens kulturella landskap och erbjuda en plats där du kan hänga från morgonkaffet till sista svettdroppen på småtimmarna. Från ikoniska Förbindelsehallen till skitiga källaren”, säger Thea Mårdbrant, VD på Fållan. 

Visionsbild på Distriktfem.

Till hösten öppnas en ny bar och fler satsningar som släpps senare i vår. Distriktfem har premiär den 27 april med klubben Kind People Club.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-14 11:30