Storsatsning i Slakthusområdet – Corona-säkrad festival halva hösten

På Fållan i Stockholm ska konserter kunna genomföras under hösten. Bland bokningarna syns namn som Jonathan Johansson, Sarah Klang och Cherrie.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2020-10-14 11:14  |  Lästid: 2 minuter

Även människor som under, säg, Way Out West gör ett stort nummer av hur få spelningar de har sett längtar nog efter konserter denna höst. Öl i repiga plastglas, kramp i smalbenen, tv-recensenten Ronny Svensson som (man inom vissa ganska snäva killkulturer beskriver det som) ”tuggar galler” framför brittiska rockband på scenen. Allt som man tog för givet då längtar man nu tillbaka till.

Inte minst musiker och artister själva: Med tanke på den något snåriga lagstiftningen kring vad som är okej ur smittosynpunkt – bord och stolar tycks vara viktiga – så har kulturarbetare haft extra svårt att försörja sig under året.

Det ska nu storsatsningen ”Skymning i Slaktis” råda bot på. På Fållan vid Slakthusområdet söder om Stockholm har ett imponerande gäng artister, komiker och kockar bokats för att, som de säger själva, hitta hållbara sätt att umgås och konsumera mat och kultur i den nya framtiden.

– Att få kicka igång ett projekt i höst (efter året som varit) tillsammans med den här drömuppställningen i form av både mat, musik, dryck och vänner är såklart en nypa sig i armen-känsla utan dess like. Vi vill införliva en stunds eskapism för små grupper i samtida förpackning. Nu när mörkret smyger sig på känns det om möjligt ännu viktigare att skapa förutsättningar som möjliggör mat och kultur i trygga former tillsammans med nära och kära, säger Thea Mårdbrant, en av initiativtagarna.

Martin Lagerberg och Thea Mårdbrant på Fållan. Foto: Hilda Arneback.

Projektet drar igång fredagen den 13 november och pågår i fyra veckor. Bland bokningarna märks Jonathan Johansson som spelar sitt senaste album Scirocco, singelaktuella Cherrie, Titiyo, Miriam Bryant och Sarah Klang. Standup från exempelvis Marcus Berggren, Emma Knyckare och Isak Jansson utlovas också. Grillad mat från Göran Svartengren och öl från Brutal Brewing finns också på plats.

Bordsbokning släpps på torsdag via fallan.nu, förbokning rekommenderas även till mat- och ölserveringen vid vinterpaviljongen då antalet platser är begränsade även där.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-10-14 11:20