Fållan expanderar till stora lokaler i Slakthusområdet

Populära livescenen flyttar från rivningshus till nyrenoverade, större lokaler och passar på att expandera verksamheten.

Jonas Strandberg | Foto: Pressfoto, Thea Mårdbrant  |  Publicerad 2022-09-21 12:15  |  Lästid: < 1 minuter

Efter tre år i rivningshus flyttar kultur- och konsertarenan Fållan till permanenta lokaler i Slakthusområdet. De nya lokalerna ligger i de gamla Slakthushallarna från 1912, som nu varsamt renoveras inför öppningen mot slutet av 2023.

Arenans nya VD, Thea Mårdbrant, kommenterar flytten.

“Att Fållan, som tagit rejält med stryk under pandemin, nu får blomma ut och slå sig till ro i nya större lokaler känns bra på så många sätt.”

Fållans nya lokaler kommer att ha kapacitet för cirka 2 400 personer, fördelat på en större scen för 2 000 personer och en mindre för 400 personer samt tillkommande ytor för artister och personal. Verksamheten kommer husera ett brett program med livemusik, klubbar, events och scenkonstprojekt.

De permanenta lokalerna ska dessutom innefatta en mer öppen verksamhet än idag, med bland annat restaurang och bar som även utanför konsert- och evenemangsprogrammet håller öppet för besökare till Slakthusområdet.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-09-21 12:51