Hoppa till innehåll

Vin-på-burk-favoriten släpper fem plånboksvänliga naturviner

Djuce vin på burk

Djuce fortsätter att göra sommarens vindrickande i parker lite enklare. Lagom till semestern släpper man fem italienska naturviner, paketerade i små men plånboksvänligt prissatta aluminiumburkar.

Öl och cider har fått aluminiumburkskonkurrens. En stark dryckestrend de senaste åren är att allt fler dryckesproducenter börjat paketera sin dryck i burk, såsom vin och färdigmixade cocktails. Bland färdigmixade cocktails sticker det hyllade destilleriet Stockholms Bränneris fyrpack Cocktail Mixpack ut, med smak av bland annat Paloma.

På vin-på-burk-fronten snackas det mest om uppstickaren Djuce. Ett märke som bland annat fanns på plats under sommarens Rosendal Garden Party-festival. Sedan Djuce lanserades sommaren 2022 har företaget släppt 17 olika viner på burk i begränsad upplaga tillsammans med europeiska producenter som Verget, Meinklang och Heinrich.

Nu släpper man sitt egna husvin – titulerat Core beståendes av fem lättdruckna naturviner paketerade i 187 milliter små aluminiumburkar – ett juicigt orangevin, ett krispigt vitt, ett bubbligare vitt, ett lättare rött och en somrig rosé spritz. Alla vinerna är gjorda i Italien och är både ofiltrerade samt spontanjästa. De nya burkarnas design ges mycket utrymme till själva aluminiumytan, men de har också utsmyckats med fem illustrerade djurkaraktärer, designade exklusivt för Djuce av Stockholmskonstnären Johan Alenius.

”Vi vill göra naturvin lättillgängligt för alla. Att kunna erbjuda den här kvaliteten av vin, i en miljövänlig
förpackning och till det här priset är vår största bedrift hittills. Dessutom är det lite lekfulla ett-glas-formatet perfekt på krogen, klubben, under stökiga middagar eller i bakfickan”, säger Pontus Lindqvist, Head of Wine på Djuce.

Ett mixpaket med 12 burkar kostar 599 kronor och finns att beställa på Djuces hemsida med fri frakt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.