Hoppa till innehåll

Ginfavoriten Stockholms Bränneri släpper färdigmixade cocktails på burk

Stockholms bränneri cocktails
Joakim Almén

Fyrpacket med färdigblandade cocktails innehåller en Dry & Tonic, Röd Spritz, Apple Punch och en Pink Paloma – alla baserade på bränneriets populära spritprodukter.

Snart är det dags att fylla soliga parker med gott humör och ännu godare stämning. För dig som söker alternativ till burköl som Norrlands och Pistonhead kommer nu en god nyhet från huvudstaden. Stockholms Bränneri, det omtyckta destilleriet känd för sitt trevliga gin (och sin iögonfallande flaskdesign), släpper nu ett fyrpack med färdigmixade cocktails baserade på sina andra produkter.

Det handlar om fyra ekologiska, lätt kolsyrade cocktails à 250 milliter per burk:

  • En Dry & Tonic på bränneriets Dry Gin.
  • En Röd Spritz baserad på Stockholms Aperitif – Röd.
  • En Apple Punch som är blandad på Stockholms Akvavit och Jinquette (ett äppletungt samarbete med Brutes Cider).
  • Och slutligen en Pink Paloma baserad på bränneriets Pink Gin, röd grapefrukt och lime.

”Vi har jobbat på detta länge, och är så otroligt stolta över resultatet. Varje servering är unik i sin karaktär och dom kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt. Drinkarna är färdiga att dricka direkt ur burk, och den speciella ”full top”-öppningen gör upplevelsen mer angenäm än när man dricker ur en konventionell burk. Vidare är själva fyrpacket gjort av biomassa, så efter användning kan man lägga det i komposten”, säger Anna Wikner, delgrundare av bränneriet.

Bränneriet hälsar i ett pressmeddelande att de burkade drinkarna går lika bra att dricka på is hemma i ett favoritglas eller ta med väl kylda ut på äventyr på balkong, park eller skog.

Det mixade fyrpacket med cocktails släpps den 1 juni i beställningssortimentet på Systembolaget. Produkten heter Stockholms Bränneri Cocktails Mixpack, har artikelnummer 5702409 och kostar, avrundat uppåt, 188 kronor. Alkoholprocenten ligger på 10 till 12 procent.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.