Dr. Martens släpper sommarens mest slitstarka sandaler

Är det här sommarens vräkigaste sandaler?

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2019-05-28 09:29  |  Lästid: 2 minuter

Det klassiska skomärket Dr. Martens har en lång historia. Allt började när den tyske militärläkaren Klaus Märtens skadade vristen under en skidsemester och hans gamla militärkängor inte var bekväma nog under den smärtsamma läkningsprocessen. Han bestämde sig då för att lappa om dem med hjälp av uttjänt gummi från Luftwaffe, vilket blev födelsen av de bekväma och bastanta kängorna som sedan tog världen med storm.

Vad Märtens hade sagt om han idag fick höra att skomärket för drygt ett år sedan släppte sandaler kan man bara spåna kring. Men istället för att vältra oss i fantasier vänder vi oss till årets två nya tillskott i Dr. Martens sandal-kollektionen: Xabier och Kassion.

Förutom att vara stilrena och snygga är de två modellerna tillverkade med Brando-läder, alltså det mest slitstarka som går att hitta på marknaden. Detta ger sandalerna en riktig premium-look samtidigt som Dr. Martens DNA fortfarande är närvarande.

Xabier är en modefokuserad slingback-modell som liknar många andra klassiska sandaltyper. Dock med en unik touch som klargör att det är Dr. Martens du trätt dina fötter i.

Kassion är en fiskar-inspirerad modell, vilket skulle göra vem som helst snyggast ute till havs som på land.

De nya tillskotten är alltså perfekta för dig som vill träda in på årets festivaler i sommarens mest slitstarka sandaler - eller varför inte bara spatsera runt på stan med en somrig och trendig look?

Dr. Martens-sandalerna Xabier och Kassion kostar 1 340 kr i Dr. Martens butik på Katarina Bangata 15 i Stockholm, samt online.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-28 11:14