Annons
Annons

Så maximerar du njutningen av sommardrickandet – 7 tips

Maximera dryckesupplevelsen och njutet i sommar! Cafés dryckesredaktör Andreas Grube ger dig några bra tips på vägen.

Andreas Grube

Det blir en hel del blaskig (och halvljummen) bärs, för varmt vin och billig whisky

Det är någonting med sommaren som gör att vi tenderar att bli lite mer avslappnade i vårt förhållande till dryck – och tro mig, jag är precis likadan själv. Det blir pulverkaffe, en hel del blaskig (och halvljummen) bärs, för varmt vin och billig whisky.

Det finns ju en charm i det – en känsla av avkoppling och semester, men jag tänkte ändå passa på att hissa njutningens fana och komma med några tips på hur njutningsgraden kan maximeras vad gäller dryck i sommar. Helt enkelt för att det kommer att göra sommaren ännu bättre och mer minnesvärd.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

1. Riktiga glas.

Visst, det kan vara otympligt och det finns en krossrisk om man ska släpa med sig glas på picknicken – men det är det värt! Skit i de dyra Riedelglasen om du är orolig, och ta ett par vettiga från Ikea istället. Men glas är så sjukt mycket roligare än plast, och oavsett om du dricker öl, vin eller sprit blir upplevelsen bättre.

2. Rätt temperatur

Det är ju lätt hänt att det man har i glaset blir för varmt när det är sommar. Men det finns lösningar. En klassisk kylväska är ju enkelt och bra, men om du inte har en sån kan du bara kyla drycken ordentligt innan du går hemifrån och sedan linda in den i tidningspapper för att bevara kylan. Eller köra det klassiska knepet att sänka ner pavorna i havet.

3. Sittdon

Underskatta inte en schysst filt eller en bekväm strandstol av något slag. Helt plötsligt går upplevelsen från budget till lyx, från sunkfestival till loungefeeling.

Den här filten från det svenska ölmärket kanske?

Det finns få saker som är ocharmigare än svennebananfyllor och solstingsboostad redlöshet

4. Öppningsdon

Glöm inte att packa korkskruven, så slipper du trycka ner korken i flaskan eller försöka dig på öppna-vinflaska-med-sko-tricket eller andra metoder som riskerar flaskkross.

5. Matcha rätt

Försök matcha drycken och tilltugget. Ska du knapra på söta jordgubbar kanske inte en superkrispig riesling är det rätta valet, ta istället en charmig asti eller en vinho verde. Ska du grilla stöddigt marinerat kött på engångsgrill, plocka med dig en syrah hellre än en cava. Chark och ost funkar till det mesta, från champagne till rejäla rödpåkar.

Här tipsar jag om sommarens godaste roséviner >

6. Varannan vatten

Visst, kalla mig tråkig glädjedödare, men det finns få saker som är ocharmigare än svennebananfyllor och solstingsboostad redlöshet. Inte minst om det finns barn i närheten. Drick med stil, både för din egen och andras skull.

7. Njut!

Kanske viktigast av allt: se till att du har något riktigt trevligt i glaset. Och det har ju såklart med din egen smak att göra: Pripps Blå eller Bollinger, skitsamma så länge det handlar om medvetet njut!

Annons

Dela (8)
TweetaLaddar