Hoppa till innehåll

Drömsamarbetet: IKEA och Lego gör lekfulla fövaringslösningar ihop

Ikea och Lego
Joakim Almén

Svensk möbeljätte hjärta dansk leksaksgigant när Ikea och Lego gör en serie förvaringslådor med lego-look ihop.

Ikea har gjort en rad pigga samarbetskollektioner de senaste åren, såsom MARKERAD med Off-White-grundaren och Louis Vuittons chefsdesigner Virgil Abloh och SYMFONISK med ljudmästarna på Sonos. Efter en del rykten presenterar nu den svenska möbeljätten nästa pigga samarbete – med danska leksaksjätten Lego (finns det någon HEJD på hur mycket folk älskar Lego?).

Den nordiska möbel- och leksaksalliansen gör tillsammans den lekfulla förvaringslösningen BYGGLEK. BYGGLEK består av en serie förvaringslådor med legoknoppar och en uppsättning specialgjorda klossar som enligt Ikea ska uppmuntra till lek och göra förvaringen i hemmet något roligare. Nu kan alltså (vissa) vuxnas behov av struktur och organisation kombineras med barns (ofta) mer kreativa lekfullhet. Perfekt familjeaktivitet, någon?

”BYGGLEK handlar om oändliga möjligheter, precis som hela legosystemet. BYGGLEK består av fyra olika produkter – ett set med tre små lådor och två set med större lådor och ett set med legoklossar för att kickstarta den lekfulla upplevelsen”, skriver Ikea i ett pressmeddelande.

Ikeas legoförvaringslådor kommer i ett gäng olika utförande, med över 200 legobitar, och kostar från 99 till 149 kronor.

BYGGLEK kommer att säljas i alla svenska Ikea-varuhus och på Ikea.se från med den 1 oktober.

Se fler bilder på Ikea och Legos förvaringssamarbete BYGGLEK här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.