Drömsamarbetet: IKEA och Lego gör lekfulla fövaringslösningar ihop

Ikea och Lego

Svensk möbeljätte hjärta dansk leksaksgigant när Ikea och Lego gör en serie förvaringslådor med lego-look ihop.

Joakim Almén | Foto: Ikea  |  Publicerad 2020-08-27 10:35  |  Lästid: 2 minuter

Ikea har gjort en rad pigga samarbetskollektioner de senaste åren, såsom MARKERAD med Off-White-grundaren och Louis Vuittons chefsdesigner Virgil Abloh och SYMFONISK med ljudmästarna på Sonos. Efter en del rykten presenterar nu den svenska möbeljätten nästa pigga samarbete – med danska leksaksjätten Lego (finns det någon HEJD på hur mycket folk älskar Lego?).

Den nordiska möbel- och leksaksalliansen gör tillsammans den lekfulla förvaringslösningen BYGGLEK. BYGGLEK består av en serie förvaringslådor med legoknoppar och en uppsättning specialgjorda klossar som enligt Ikea ska uppmuntra till lek och göra förvaringen i hemmet något roligare. Nu kan alltså (vissa) vuxnas behov av struktur och organisation kombineras med barns (ofta) mer kreativa lekfullhet. Perfekt familjeaktivitet, någon?

”BYGGLEK handlar om oändliga möjligheter, precis som hela legosystemet. BYGGLEK består av fyra olika produkter – ett set med tre små lådor och två set med större lådor och ett set med legoklossar för att kickstarta den lekfulla upplevelsen”, skriver Ikea i ett pressmeddelande.

Ikeas legoförvaringslådor kommer i ett gäng olika utförande, med över 200 legobitar, och kostar från 99 till 149 kronor.

BYGGLEK kommer att säljas i alla svenska Ikea-varuhus och på Ikea.se från med den 1 oktober.

Se fler bilder på Ikea och Legos förvaringssamarbete BYGGLEK här!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-08-27 10:36