Hoppa till innehåll

Se hit IKEA-nostalgikern – nu säljs över 100 IKEA-möbler från fem decennier tillbaka

Vintage IKEA-möbler
Wilmer Gyllström

Saknat stolen VILBERT, TED NET och lampan KILA? Snart finns de återigen för försäljning, men den här gången från London-baserade företaget BILLY.

Genom åren har svenska möbeljätten IKEA gjort samarbeten med företag som Adidas, Lego och Sonos till världskända designerns som Virgil Abloh. Tidigare har Bukowskis auktionerat ut vissa limiterade möblemang, men nu ska det unga London-baserade heminredningsföretaget BILLY, vars namn inspirerats av den klassiska bokhyllan BILLY, börja kränga vintage-möbler från IKEA.

Över 100 olika produkter kommer att släppas imorgon den 26 november på BILLYs hemsida, billy.forsale. BILLYs produktkatalog kommer att erbjuda en samling möbler och inredningsprylar som sträcker sig fem decennier bak i IKEAs produktkataloger. Och det kommer att handla om en kombination av klassiska IKEA-designer och de något mer äventyrliga designutflykterna, skriver Hypebeast.

Utöver klassiker som Niels Gammelgaards TED NET-stol, Verner Pantons VILBERT-stol och Harry Allens hundinspirerade KILA-lampa kommer kollektionen att fokusera på 80- och 90-talsprodukter så som bord, stolar, lampor och andra inredningsdetaljer. Med andra ord kan vi förvänta oss en rejäl nostalgitripp.

BILLYs online-IKEA-försäljning kommer att kosta från drygt 575 kr och uppåt. Några av produkterna är presenterade och på deras Instagram spekuleras det friskt i vilka möbler som kommer att tillkännages imorgon. Håll utkik på företagets hemsida!

Foto: BILLY
Foto: BILLY

Foto: BILLY

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.