Hoppa till innehåll

Efter Gayfish och Bound 2 – här är Southparks nya hån mot Kanye West

Marlon Appelgren

Gayfish-låten var första gången serien Southpark drev med rapstjärnan Kanye West. Nu ger sig serieskaparna på världsikonen igen – denna gång med nya gayfish-skämt i parodin på hans tv-spel.

Southpark har drivit med så många kända personer att det snart inte finns någon kvar. En som fått särskilt många kängor av de hänsynslösa serieskaparna är rapikonen Kanye West, som genom åren har fått stå ut med parodi efter parodi.

 1. Gay fish

Vi börjar med det mest kända exemplet på när serien gjorde narr av rapparen var i ”Gayfish-avsnittet” En episod där scenerna med Kanye fick stor uppmärksamhet.

2. Bound 2 eller My gurl ain’t no hobbit

I musikvideon till Bound 2 som släpptes 2013 ser vi Kanye åkandes på en motorcykel tillsammans med frun Kim Kardashian. Även denna gång var serieskaparna snabba och alerta med att driva med Kanye.

Musikvideon:

Parodin:

https://www.youtube.com/watch?v=32s1zi4SwaE

3. Speltrailern

Och så till den senaste i raden av gliringar från Southpark. Förra året släppte Kanye en trailer till sitt spel. Utöver en ganska lovande grafikdesign avslöjas det även i klippet nedan att spelets handling kommer att ha att göra med Kanye West som hälsar på sin mamma i himlen.

Häromdagen drev serieskaparna med rapstjärnans spel i trailern för sitt eget tv-spelet The Fractured But Whole.

Det brukar sägas att man ska kunna skämta om det mesta, men kanske balanserar Southparks senaste hån mot Kanye på den etiska gränsen för vad som är okej, när man driver med en så känslig sak som hans saknad efter sin avlidna mamma. Reaktioner från folk har varit olika:

https://twitter.com/SpiderAssault/status/912396590404526085

Vad tycker du? Roligt eller osmakligt?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.