Hoppa till innehåll

Efter storbranden i höstas – nu öppnar Arket i Stockholm

Johanna Lejon

Butiken som kommer att ligga på Drottninggatan 53 i centrala Stockholm blir den nionde öppningen sedan varumärket lanserades på Regent Street i London 
i augusti i fjol. Men tanken var att det har skulle vara Stockholms andra butik.

Efter att det som var tänkt att bli Sveriges och Stockholms första Arket-butik brann ner i november är det nu dags att slå upp portarna för Arket i Sverige.

Arket erbjuder ett brett men noga utvalt sortiment för herr, dam, barn och hemmet samt ett vegetariskt café under ett och samma tak. Som ett komplement till de egna kollektionerna finns också handplockade produkter från ett femtiotal andra varumärken. Målet är att skapa en destination, en ny typ av marknadsplats, som erbjuder mer än bara kläder.

– Med ett läge mitt på Drottninggatan, där folk från hela landet och hela världen rör sig, har vi en väldigt fin möjlighet att kunna bredda och bjuda ännu fler på en kvalitetsupplevelse som tidigare mest funnits på lyxkrogar, säger Martin Berg som är Arkets kock och en av förgrundsfigurerna inom den nya vågen av nordisk gastronomi.

– Vår förhoppning är att den mångfald som våra butiker erbjuder, och inte minst vårt gröna café, ska kunna bidra med ännu mer ny energi, säger Arkets Managing Director Lars Axelsson.

– Tanken var egentligen att det här skulle bli vår andra Stockholmsbutik. Vi hade otrolig tur som kunde göra om planerna så snabbt efter branden på Biblioteksgatan i november, och ser verkligen fram emot att nu äntligen kunna presentera Arket här i vår egen hemstad, fortsätter han.

Arkets ambition är att göra hållbar design och kvalitet tillgänglig för fler. Namnet är en referens till de nordiska rötterna och väver samman de idéer som varit grundläggande för varumärket
– arkiv, arketyp och marknad.

Arket kommer att öppna sin första svenska butik fredagen den 1 juni 2018.

Läs också:

Snart öppnar Arket butik i Göteborg

Arkets chefsdesigner: ”Det här plagget är basen i varje mans garderob”

Artikeln publicerades först på ELLE.

Credits
Foto:: Arket

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.