Hoppa till innehåll

Efter succén – A Day’s March fortsätter samarbeta med illustratören Owe Gustafson

David Johansson

Flera av produkterna från den första samarbetskollektionen sålde slut på bara några timmar – nu kommer fler.

Han har kallats för universalgeni, men föredrar förmodligen att benämnas som konstnär och illustratör – även om det inte ska stickas under stol med att Owe Gustafson även är en erfaren grafisk formgivare och författare. I april tidigare i år släppte det svenska herrmodemärket A Day’s March en samarbetskollektion med Gustafson, som visade sig bli mycket populär. Nu har man valt att göra ytterligare en kollektion tillsammans, som består av elva stycken limiterade plagg. 
owe adm skjorta
Owe Gustafson är kanske för en bred massa mest känd för sina rosa elefanter som blev synonyma med Fem myror är fler än fyra elefanter, det kultförklarade barnprogrammet som Owe även gjorde alla animationer till. De nya illustrationerna är speciellt framtagna för samarbetet, och i centrum står just dessa klassiska rosa elefanter. 
– Jag gillar det enkla, sobra och klassiska hos A Day’s March, till och med en äldre herre som jag hittar något i sortimentet. Därför antog jag utmaningen från mina gamla elever från RMI-Berghs att dekorera några plagg. Är själv nöjd med resultatet!, säger Owe. 
ADM-Owe-cardigan ADM-Owe-skjorta randig ADM-Owe-t-shirt vit ADM-Owe-mössa svart ADM-Owe-mössa ADM-Owe skjorta ADM-Owe-t-shirt ADM-Owe-hoodie ADM-Owe-tröja

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.