Hoppa till innehåll

Emil Åreng tipsar om de somrigaste ginsorterna

Finns det gin som är somrigare än andra? Visst fan gör det det.
Här är några riktiga sommarhittar som ni borde köpa för att få sommaren i både glas och framförallt känslan i hela kroppen som verkligen andas Gyllene Tider och alla andra jävla sommarplågor.

KYFLINGE GIN RASPBERRY PINK GIN (Släpps 1/7) Artnr: 30702 Pris: 355:-

Ett av Sveriges absolut bästa destillerier är Kyflinge och allt de släpper är tamejfan helt otroligt bra. Nu kommer deras hyllning till sommaren och det här är en sommarhit av guds nåde. Snygg balanserad gin som lyckas förmedla vildhallon, citrus och enbär i kombination som gör den oerhört lättblandad, lite som BOB Blandsaft när man var barn i en lyxig och otroligt generös förpackning. Ett måste!

NORRBOTTENS DESTILLERI FUSION.003.SUN Artnr: 39752 Pris: 551:-

Dennis gör denna gin ”varje” år som en hyllning till solen och vilken jävla hyllning det här är. Med ena foten i ND’s klassiska gin och den andra foten på solen. Det här är en dynghet jävla gin som borde finnas i alla er gin-nördars skåp.

LULE GIN HAVTORN (Släpps 1/7) Artnr: 31493 Pris: 599:-

Otrolig gin med världens mest underskattade bär. Havtorn är bland de bästa ginen som släppts i Sverige och jag kan bara meddela att herrarna från Lule Gin har lyckats med konststycket att få en gin att bli en hyllning till den helt mäktiga smaken av havtorn utan att bli någon jävla likör.

SKREA BACKE SUMMER GIN, 2024 Artnr: 31462 Pris: 369:-

Skrea är ett otroligt bra destilleri och nu gör de en sommargin som heter just Summer Gin, passande va? Tänk Gurka, sommaräng och tydlig enbärston. En jävla drömgin för dig som älskar ängar och gurka. Hendricks på steroider?

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Email: emil@facitbar.se

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.