Hoppa till innehåll

En kulen nattnattnatt

Först då: Det var tydligen inte Karl XII som gick över isen. Det var tydligen Karl X. Detta har påtalats i kommentarsfältet av personer med bättre koll på tröjnummer än jag. Men jag säger som de säger i NHL: ”You don’t play for the name on the back of the jersey, you play for the … Continued

Först då: Det var tydligen inte Karl XII som gick över isen. Det var tydligen Karl X. Detta har påtalats i kommentarsfältet av personer med bättre koll på tröjnummer än jag.

Men jag säger som de säger i NHL: ”You don’t play for the name on the back of the jersey, you play for the name on the front”.

Vidare då: Jag hade alla intentioner att blogga under Kanada-Ryssland, men all energi gick åt till att över över huvud taget hålla mig vaken.

Kanada vann alltså, med 7-3, i en helt sinnessjuk urladdning. Ryssarna kom aldrig in i matchen, och Kanada hade en sån där match där allt gick in. Mycket märkligt scenario. I slutet satt delar av publiken och skrek ”We want Sweden”.

Be careful what you wish for mo’fuckers, säger jag.

USA slog Schweiz, i en minst lika märklig match. 0-0 efter två perioder, efter att Hiller i schweiziska målet lyckats lobba pucken över sig själv och in i eget mål, bara för att upptäcka att klockan passerade 0,1 sekund PRECIS innan puckjäveln gick över mållinjen. Hade schweizarna vunnit efter det så hade det varit läge att köpa en lott på vägen hem.

Och Finland slog alltså, såg jag precis, Tjeckien. Den matchen missade jag. Men med tanke på hur iskalla tjeckerna såg ut i åttondelen så var väl inte det en chock.

Jag är alldeles för trött för något djupare, men en snabbanalys är följande:

Kanada är JÄVLIGT hungriga. Men de har samtidigt haft hela turneringens överlägset största urladdning inatt. Det är väldigt sällan ett gott tecken att ladda ur så totalt i en kvartsfinal. Historiskt brukar man ryka i semin då. (Det har, som bekant, hänt förut.) Behöver alltså inte nödvändigtvis vara dåligt för Sverige.

Finland såg tydligen starka ut mot Tjeckien. Jag kan inte uttala mig om det. Däremot såg USA jävligt tröga ut mot Schweiz. Samtidigt höll de nollan och har, förutom Sverige, släppt in minst mål i hela turneringen. Ryan Miller i mål såg mest stabil ut i hela laget. Jag tror fortfarande att jänkarna slår finnarna. Men det är bara en känsla.

Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.