”En kvinna ringde upp mig mitt i en sexakt och stönade mitt namn”: Michel Tornéus om påträngande fans, döden och ett rejält kok stryk

Han hoppade längdhopp  för Sverige i friidrotts-EM – För Café berättar Michel Tornéus om sitt livs mest minnesvärda telefonsamtal, hur det gick till när han hittade en laddad pistol, och om en oförtjänt rak höger han fick utanför krogen. * * * Vilken är din största framgång i livet? – Min dotter som dök upp […]

Publicerad 2014-08-20 09:50  | Lästid: 3 minuter | Tobias Ivarsson
 Michel Tornéus

Han hoppade längdhopp  för Sverige i friidrotts-EM – För Café berättar Michel Tornéus om sitt livs mest minnesvärda telefonsamtal, hur det gick till när han hittade en laddad pistol, och om en oförtjänt rak höger han fick utanför krogen.

* * *

Vilken är din största framgång i livet?

– Min dotter som dök upp här i slutet av maj.

Och din största motgång?

– Den där centimetern som saknades för att få stå på pallen i London-OS.

Ditt livs mest minnesvärda telefon­samtal?

– En kvinna ringde upp mig mitt i en sexakt med sin kille och stönade ut mitt namn högt. Jag bytte nummer dagen efter.

Vilket är det konstigaste sms du fått?

– ”Hej! Jag drömde om dig och vaknade upp gravid, barnet måste vara en gåva från Gud och du är pappa!” Jag bytte nummer igen…

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?

– Multiplikationstabellen.

Vilket är det värsta kok stryk du fått?

– Jag var ute och hade kul när en stor kille kom fram till mig och sa att jag var lillebror till hans fiende. Jag sa att jag inte hade någon storebror och att han måste ha blandat ihop mig med någon annan. När vi var på väg ut från krogen fick jag en rak höger – pang och god natt!

Vad är det närmaste du har kommit att dö?

– När jag var fem år hittade jag en pistol på ungdomsgården där min mamma jobbade. Någon hade gömt den i servetthållaren på toan. Jag trodde att det var en leksak, men det visade sig att den var laddad och att säkringen inte vara på – så hade jag tryckt av vet man inte vad som kunde ha hänt.

Hur skulle du vilja dö?

– Snabbt, jag vill inte ens hinna tänka att det är slut nu.

Vilken är din favoritsvordom?

– Är en periodare men ”helvete” funkar alltid.

Vilket är ditt favoritord?

– ”Tack”.

Vad hatar du mest av allt?

– Fuskare och rasister.

Vad är ditt favoritgift?

– Whiskey Sour.

Vem är din största förebild?

– Som liten var Martin Dahlin och Henke Larsson mina stora hjältar.

Vilken bil skulle du helst vilja äga?

– En svart Ferrari 458 och en Chevrolet Impala 64 med hydraulpumpar.

Vilket är det märkligaste rykte du har hört om dig själv?

– Att jag skulle ha stått och hånglat upp en kille på Berns i Stockholm.

Om du fick ändra en sak med ditt utseende, vad skulle du välja?

– Jag skulle vilja vara tio centimeter längre.

Nämn fem saker du gör när ingen ser dig.

– Petar mig i näsan, tränar dance moves, spänner magen i spegeln, har handen i brallan ”Al Bundy”-style, fiser högt.

Vilken dag har varit den svåraste i hela ditt liv?

– När min gudfar gick bort.

Vilken är ditt livs bästa respektive sämsta affär?

– Bästa: Jag är väldigt nöjd med min lägenhet, har en fin grill på altanen och kan hänga där när vädret tillåter det. Sämsta: Jag köpte en Versace-skjorta för tre år sen som fortfarande hänger oanvänd i garderoben.

Vilken är din käraste ägodel?

– Förutom min dotter: mina hörlurar med noise cancel.

Vilket av dina karaktärsdrag är du minst stolt över?

– Att jag ofta pratar innan jag tänkt på vad jag ska säga.

Markus Kylén

Michel Tornéus, 28, är längdhoppare och tävlade för Sverige i friidrotts-EM.

* * *

Fler intervjuer:

Per Andersson: ”Jag vill dö under ett samlag eller i ett applådtack”

Gustaf Skarsgård: ”Jag började röka när jag var 10 år, supa vid 12, röka weed vid 16, ta kokain och ecstacy vid 19…”

Jens Lapidus: ”När ingen ser mig så bygger jag dyra lyxbilar”

Leif GW om nya dieten: ”I dag är jag en usel alkoholist”

Steve Angello: ”Någon hällde GHB i mitt vatten under en spelning”

 

Dela på Facebook
Tweeta