Hoppa till innehåll

En man som heter Ove vs Kolmården. (Och varför det faktiskt är för jävligt, detta.)

Vi pratade ju som hastigast om en man som heter Ove i förra inlägget. Låt oss inte överge honom riktigt än. För de av er läsare som inte riktigt kände att Jonas Crambys rapport gav en fullständig bild av en man som heter Ove, kanske nämligen den här tidningsartikeln från Dagens Industri kan fungera som … Continued

Vi pratade ju som hastigast om en man som heter Ove i förra inlägget. Låt oss inte överge honom riktigt än. För de av er läsare som inte riktigt kände att Jonas Crambys rapport gav en fullständig bild av en man som heter Ove, kanske nämligen den här tidningsartikeln från Dagens Industri kan fungera som en viss komplettering:

Skärmavbild 2010-07-22 kl. 09.04.43

Ni kanske skrattar åt detta nu. Lite överlägset och kluckande sådär som ni gör. Ni kanske till och med vänder er till en av era kollegor just nu och säger ”äh, men det där måste ju vara ett skämt”.

Men då känner ni inte en man som heter Ove. Eller mig.

Ove har ju nämligen inte anmält detta för att Ove tycker att detta är kul. För att detta på något sätt skulle roa Ove. Det är ju helt uppenbart. Ove går ju för fan inte runt och bara slentriananmäler djurparker hela dagarna som om Ove inte hade något bättre för sig. Men när Ove ser den här sortens uppenbara maktmissbruk, den här sortens helt solklara utnyttjande av hederligt folks godtrogenhet, då är faktiskt inte Ove den som knyter näven i fickan och tiger still.

Det ska ni har förbannat klart för er, Kolmården. Att Ove håller inte käft.

Och det är faktiskt för JÄVLIGT, detta. (Ove har tummarna nerkörda i jeansfickorna och armbågarna utspända i två väldiga bågar runt sin överkropp när Ove säger detta, Ove ser ut lite som Stålmannen hade sett ut om Stålmannen hade jobbat på Kommunen och semestrat i husbil.)

Rätt ska faktiskt vara rätt. Att ”busa” med gorillorna insinuerar tydligt att detta ”bus” kommer företas i omedelbar närhet av gorillorna ifråga. Inte att man ska stå uppe på nån jävla cementplatå bredvid nån jävla tuggummituggande särskoleklass från Skövde och titta på aporna som sitter och kliar sig på pungen 350 meter bort!

Att ”busa” med gorillorna insinuerar tydligt att man får vara där, Kolmården. Det insinuerar tydligt att man själv får klia aporna på pungen.

Och Ove anmäler inte detta för att Ove själv bryr sig. Det gör Ove inte. Ove skiter väl för fan i era jävla apor.

Men Ove är en man som tycker att principer är viktiga här i samhället. Annars kan vi för fan lämna över hela skiten att styras av Folkpartister och andra hippies.

Jag vet detta.

Jag har trots allt en gång hotat en kvinna i kundtjänsten på 3 med att jag skulle ”dra det här jävla ärendet hela jävla vägen upp i REGERINGSRÄTTEN, om det är vad som krävs!”.

Och jag kommer också bli 50 en dag. Och då kommer jag vara en man som heter Ove. Och då är det jävlar i det säkrast för er att jag får busa med gorillorna, Kolmården.

För ni kommer inte gilla mig när jag arg.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.