En minst sagt udda juldekoration i Texas skapar rabalder

Tydligen finns det en gräns för vad man får hänga upp på sitt hus juletid även i USA.

David Johansson  |  Publicerad 2018-12-06 09:52  |  Lästid: 1 minut

Det kommer knappast som en överraskning att man slår på stort på juldekorationer i the land of the free. I villaförorterna slåss grannar om vem som kan bräcka den andre med den fetaste juldekorationen i sin trädgård och på sitt hus – men en familj i Texas kanske tog det lite för långt.
ABC News och Good Morning America rapporterade under helgen att ett hus blivit uppmärksammat i Austin, Texas för att ha en aningen speciell utsmyckning bland sin juldekoration. På husets framsida hade man nämligen hängt upp en docka i verklig storlek som hänger i stuprännan – en hommage till den klassiskt halvusla julfilmen Ett päron till farsa firar jul med Chevy Chase, där Chases karaktär Clark Griswold halkar på taket och blir hängande. 

Så varför gör man det här? Good Morning America rapporterar att familjen Heerleins som äger huset hoppades att man skulle vinna kvarterets årliga juldekorationstävling, och tyckte Clark Griswold-dockan skulle hjälpa de att sticka ut. 
Problemet med den här dockan är att den kanske såg lite väl verklig ut – åtminstone vid en första anblick. Så verklig att den fick en man vid namn Alfred Norwood, Jr. att rusa fram i en räddningsaktion så fort han upptäckte dockan. Det bästa av allt är att huset har en övervakningskamera som fångade den nobla, men ack så poänglösa räddningen. När Norwood upptäcker att dockan inte reagerar, trots att han gör allt i sin makt att rädda den, och inser att det inte rör sig om en riktigt människa i fara sticker han därifrån. Men familjen Heerlein ville uppmärksamma hjälteinsatsen och sökte upp Norwood, som fick ett presentkort som tack för hans civilkurage. 
Kan någon säga holiday spirit?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar