Hoppa till innehåll

En ny melodi – Café väljer ut vårens snyggaste ljudprylar

Tom Cehlin Magnusson

Café höjer volymen på ditt vardagsrum med de snyggaste och mest skönsjungande ljudprylarna.

Urbanears connected speakers kommer i två storlekar, 
Baggen och Stammen, och lanseras i sex olika färger.

Att vara inredningsintresserad och samtidigt vilja lyssna på musik i hemmet har länge inneburit en del problem. Högtalare, förstärkare och andra hifi-prylar har varit otympliga, tunga och … fula. Men bara de 
senaste åren har mycket hänt: oavsett om du är en hifi-nörd eller wifi-torsk så finns det snygga högtalare som smälter in tillsammans med resten av din inredning – eller blir rummets mittpunkt.

De senaste årens trend med trådlös multiroom-funktion fortsätter att regera, 
nyligen lanserade svenska kometföretaget Urbanears sin första multiroomslösning där företaget har fokuserat lika mycket på högtalarnas stilrena design som själva tekniken.

Singelsamla!
Höga Nord Rekords, 1 490 kr.
Flera skivbolag har startat singelklubbar: du skriver upp dig för att få kontinuerliga skivsläpp från bolaget du gillar. Hos coola Höga Nord Rekords får du en bunt singlar, en tygpatch – och rullpapper.

Ny skåpmat
Urban Outfitters, 670 kr.
Vinylskivor kan vara en del av ett välinrett hem, men för att det inte ska kännas pojkrum gäller det att förvara stenkakorna rätt. Ett sidobord i teak gömmer guilty 
pleasure-skivorna, medan detta skåp lyfter fram favoritplattorna.

Dämpad mästare
Master & Dynamic, 3 970 kr.
Hörlurarna från Master & Dynamic är inte bara snygga – företaget menar att de fungerar som en 
modern tänkarmössa på grund av sin förmåga att stänga ute brus.

Mäktigt mullrande
Sonos subwoofer, 7 499 kr.
Sonos multiroomssystem har varit en favorit hos många 
de senaste åren. Boosta bas-
gångarna med märkets mäktiga trådlösa subwoofer som är lika snygg som den är tung: den pianolackade fyrkanten väger sexton kilo.

Höj temperaturen
Peachtree audio nova, 12 500 kr.
För den digitale lyxliraren: den här förstärkaren gör ditt digitala ljud analogt genom en högst komplicerad process som ska ge ljudet en analog värme.

Pop i nytt format
Pitchfork, 225 kr.
I takt med att musiktidningarnas existensberättigande har blivit allt mer otydligt har en uppenbar trend varit tjockare, mer specialiserade nördtidningar. Ett ypperligt exempel är hippa nätgiganten Pitchforks fysiska magasin med tydligt tema varje nummer.

Bort med bruset
Marshall Mid A.N.C, 2 690 kr.
Marshalls högtalare och hörlurar börjar få samma (nåja) klassikerstatus som märkets mullrande gitarrförstärkare. Deras senaste modell är den första med aktiv brusreducering, och ett uppdaterat, lyxigt utseende med bland annat ett resefodral klätt i röd sammet – likt ett gitarrcase.


Genomskinligt ljud
Transparent speaker, 5 050 kr.
En av de senaste årens snyggaste tekniknyheter är den transparenta högtalaren från designstudion People People, en högtalare som gjorde succé efter att ha lanserats med hjälp av en Kickstarter-
kampanj.

Vrålande vinyler
Pro-Ject debut recordmaster, 
3 800 kr.
Sedan 90-talets början har Pro-Ject byggt sin verksamhet på den enkla premissen om ett bra ljud till överkomliga priser – och påfallande ofta också väldigt snygg design.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.