Så gör du en snygg, enkel och fräsch efterrätt till nyår

Det är dumt att krångla till det i onödan. Den här efterrätten ser kanske avancerad ut och den smakar kanon – men den är ändå enkel att tillaga.

Sofia Börjesson | Stockholms krogbolag  |  Publicerad 2017-12-12 11:33  |  Lästid: < 1 minut

Efter både förrätt och huvudrätt är man ganska mätt, och då vill man gärna avrunda med lite fräscha smaker. Niklas Odin som är kökschef på restaurang TAKO i Stockholm tipsar om en enkel och snygg efterrätt som passar perfekt till nyår.

– Jag tycker att desserter ofta blir så himla avancerade, men det behöver verkligen inte vara så krångligt. Jag tycker att det är najs med en sådan här rensande och enkel dessert, säger han.

För att göra efterrätten extra smidig kan du köpa en färdig kokosglass istället för att göra den själv. Med de små sockerkakorna och den goda krämen kommer gästerna att bli mer än nöjda ändå.

Fräsch efterrätt med frukter och kokoskräm

Kokoskräm med exotiska frukter och minisockerkaka

Frukter

Litchi
Rambutan
Pitaya
Ananas
Nätmelon

Kokoskräm

Kokosmjölk 2 dl
Äggulor, 7 st
Philadephiaost 50 g
Kondencerad mjölk 3 msk
Socker 1,5 msk
En nypa salt

Gör så här:

Skär frukten i bitar. Rör ihop kokoskrämens ingredienser i en ugnsform, täck med plast. Ställ i ugnen på 95 grader i 30-45 minuter. Ta ut när konsistensen är som en äggröra. Låt svalna och mixa sedan allt i en mixer. Förvara i kyl tills servering.

Sockerkaka

Äggula 2 st
Socker 4 msk
Äggvita 2 st
Vetemjöl 4 msk
Kokospuré 3 msk
En pappersmugg
Sifon

Gör så här:

Mixa alla ingredienser, häll i en sifon som är laddad med 2 patroner, fyll sedan omkring en tredjedel av en pappersmugg som du gjort ett hål i botten på. Ställ in i mikrovågsugnen i 20 sekunder på hög värme.

Servera med kokosglass, kokoskräm, frukt och sockerkaka.

Osäker på vad resten av nyårsmiddagen ska bestå av? Här har du en färdigkomponerad trerätters med recept!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-20 12:01