Så gör du Mästerkocken Lucas bästa pytt i panna på vilt

Tvådelad bild. En dovhjort och Lucas Eriksson.

Pytt i panna upphöjt till max. Det kan man kalla denna viltpytt från Lucas Eriksson – Sveriges mästerkocks dark horse.

Robin Åberg | Foto: Getty images & Tv4/Sveriges mästerkock. Kollage  |  Publicerad 2024-02-19 12:27  |  Lästid: < 1 minuter

När Café frågade småländske mästerkocken Lucas Eriksson om vad han ville se mer av på tallrikarna i år var svaret viltkött. Inte så konstigt kanske då Lucas själv är jägare och gillar att hålla saker enkla.

Vilt och enkelt blir det därför här i detta recept på viltpytt från Lucas. Framförallt blir det gott. Här får de klassiska pyttipanna-ingredienserna potatis, fläsk och lök sällskap av innanlår från dovhjort. De hela smaksätts sedan med messmör och Worcestershiresås, plus ett halvt paket smör.

Så gör du Lucas Erikssons viltpytt:

Foto: Lucas Eriksson.

Du behöver:

  • 2 kg fast potatis                                                                         
  • 500 g fläsk
  • 500 g innanlår dovhjort
  • 2 st gul lök
  • 250 g smör
  • 50 g messmör
  • 2 msk Worcestershiresås
  • En näve ströbröd

Salt & svartpeppar

Gör så här:

  1. Börja med att dela upp potatisen i små kuber.
  2. Koka sedan potatisen i mycket salt.
  3. Stek fläsket på låg värme tills de blir knapriga.
  4.  Spara stekfett från fläsket.
  5. Skär upp köttet i likadana bitar som potatisen. Stek det sedan i fettet av fläsket.
  6. Stek löken på låg värme under lång tid tills de blir gyllenbrunt.
  7. Stek potatisen i mycket smör och tillsätt ströbröd. 
  8. Sedan har du fläsket, köttet, löken i potatisen och smaka upp de med salt, peppar, messmör och worcestershiresås.

Servera gärna med färsk persilja, rödbetor och stekt ägg.

Läs även: Snabba frågor och korta svar med Mästerkockens svarta häst, Lucas Eriksson

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-02-19 12:34