Hoppa till innehåll

Så gör du Mästerkocken Lucas bästa pytt i panna på vilt

Tvådelad bild. En dovhjort och Lucas Eriksson.
Robin Åberg

Pytt i panna upphöjt till max. Det kan man kalla denna viltpytt från Lucas Eriksson – Sveriges mästerkocks dark horse.

När Café frågade småländske mästerkocken Lucas Eriksson om vad han ville se mer av på tallrikarna i år var svaret viltkött. Inte så konstigt kanske då Lucas själv är jägare och gillar att hålla saker enkla.

Vilt och enkelt blir det därför här i detta recept på viltpytt från Lucas. Framförallt blir det gott. Här får de klassiska pyttipanna-ingredienserna potatis, fläsk och lök sällskap av innanlår från dovhjort. De hela smaksätts sedan med messmör och Worcestershiresås, plus ett halvt paket smör.

Så gör du Lucas Erikssons viltpytt:

Foto: Lucas Eriksson.

Du behöver:

  • 2 kg fast potatis                                                                         
  • 500 g fläsk
  • 500 g innanlår dovhjort
  • 2 st gul lök
  • 250 g smör
  • 50 g messmör
  • 2 msk Worcestershiresås
  • En näve ströbröd

Salt & svartpeppar

Gör så här:

  1. Börja med att dela upp potatisen i små kuber.
  2. Koka sedan potatisen i mycket salt.
  3. Stek fläsket på låg värme tills de blir knapriga.
  4.  Spara stekfett från fläsket.
  5. Skär upp köttet i likadana bitar som potatisen. Stek det sedan i fettet av fläsket.
  6. Stek löken på låg värme under lång tid tills de blir gyllenbrunt.
  7. Stek potatisen i mycket smör och tillsätt ströbröd. 
  8. Sedan har du fläsket, köttet, löken i potatisen och smaka upp de med salt, peppar, messmör och worcestershiresås.

Servera gärna med färsk persilja, rödbetor och stekt ägg.

Läs även: Snabba frågor och korta svar med Mästerkockens svarta häst, Lucas Eriksson

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.