När Café frågade småländske mästerkocken Lucas Eriksson om vad han ville se mer av på tallrikarna i år var svaret viltkött. Inte så konstigt kanske då Lucas själv är jägare och gillar att hålla saker enkla.
Vilt och enkelt blir det därför här i detta recept på viltpytt från Lucas. Framförallt blir det gott. Här får de klassiska pyttipanna-ingredienserna potatis, fläsk och lök sällskap av innanlår från dovhjort. De hela smaksätts sedan med messmör och Worcestershiresås, plus ett halvt paket smör.
Så gör du Lucas Erikssons viltpytt:
Du behöver:
- 2 kg fast potatis
- 500 g fläsk
- 500 g innanlår dovhjort
- 2 st gul lök
- 250 g smör
- 50 g messmör
- 2 msk Worcestershiresås
- En näve ströbröd
Salt & svartpeppar
Gör så här:
- Börja med att dela upp potatisen i små kuber.
- Koka sedan potatisen i mycket salt.
- Stek fläsket på låg värme tills de blir knapriga.
- Spara stekfett från fläsket.
- Skär upp köttet i likadana bitar som potatisen. Stek det sedan i fettet av fläsket.
- Stek löken på låg värme under lång tid tills de blir gyllenbrunt.
- Stek potatisen i mycket smör och tillsätt ströbröd.
- Sedan har du fläsket, köttet, löken i potatisen och smaka upp de med salt, peppar, messmör och worcestershiresås.
Servera gärna med färsk persilja, rödbetor och stekt ägg.