Så impar du på gästerna med en asiatisk trerättersmiddag på nyår

trerättersmiddag nyår med entrecote och hummer

Hummer och entrecôte kommer man långt med på nyår! Här har du Stockholmsrestaurangen TAKOs mest populära recept.

Sofia Börjesson | Foto: Stockholms krogbolag  |  Publicerad 2017-12-20 11:48  |  Lästid: < 1 minuter

Niklas Odin är kökschef på restaurang TAKO i Stockholm, och han har delat med sig av ett urval av deras mest populära rätter inför nyår.

– Jag ger er recepten till menyn som vi själva serverar på nyårsafton, med wagyu-entrecôte som en av paradrätterna, säger han.

Temat är asiatiskt och middagen inleds med smårätter bestående av sushi och temaki (japanska aptitretare) som man delar på runt bordet. Därefter kommer huvudrätten som är en yuzu- och sojaglacerad entrecôte med brynt smör, och sedan rundar man av med färska frukter, kokosglass och sockerkaka.

Niklas Odin, kökschef på restaurang TAKO i Stockholm
Restaurang TAKOs kökschef, Niklas Odin, tycker att fler borde våga sig på asiatiskt på nyår.

Låter det avancerat? Lugn. Enligt Niklas Odin går det att få till middagen som glad amatör, även om det kan låta klurigt.

– Det är inga problem att få till smakerna hemma, men vissa tycker ju att det kan vara svårt att få till sin sushi, säger han.

Finns det några bra knep att ta till?

– Ja, till att börja med har många för varmt ris. Man ska låta det svalna i minst 30 minuter innan man sätter igång – och sedan ska man använda lite kallt vatten på fingrarna så att inte riset klibbar. Ett annat knep är att använda gladpack över bambumattorna, då slipper man kladd och att det fastnar.

Det låter väl inte så svårt? Här nedanför har du recepten till TAKOs nyårsmiddag. Lycka till!

Här hittar du receptet till förrätten!

Här hittar du receptet till huvudrätten!

Här hittar du receptet till efterrätten!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 14:16