Hoppa till innehåll

Ett lyxigt headset för gamers – men inte helt utan brister

Marknaden för headset är väldigt stor, men trots det lyckas Logitech nu lansera ett gamingalternativ som sticker ut.

Logitech lanserar nu Astro A50 X – ett väldigt påkostat headset med fokus på gaming. Kuddarna runt hörlurarna är extremt bekväma och går lätt att ta loss och tvätta. 24 timmars batteritid är såklart generöst och det finns en smidig växlare för alla som har mer än en spelkonsol och smidigt vill kunna skifta mellan sina enheter.

Det ska sägas att själva installationen faktiskt är ganska osmidig och involverar betydligt fler sladdar än man skulle önska. Det är en engångsinsats, men bör ändå nämnas. Gör det inte med lågt blodsocker. Detsamma gäller synkningen med respektive spelkonsol – en aningen för pillig process som förvisso även den bara behöver göras en gång. När allt är på plats funkar headsetet utmärkt.

Ljudet är klart och nyanserat med väldigt bra tryck i basen. Testet skedde framförallt med action- och skräckspel, med väldigt bra resultat. Det var lätt att lokalisera fiender med subtila miljöljud och de tyngre vapnen var ett nöje att använda på diverse zombies. Lurarna kändes aldrig obekväma, ens under längre spelsessioner. Mikrofonen är även den av mycket god kvalitet.

Man måste dock nämna priset. I skrivande stund ligger hörlurarna på cirka 4699 kronor. Det är lite saftigt, men för de pengarna får man också ett extremt mångsidigt headset som är skönare att använda än någon testad konkurrent och som håller riktigt länge. Man måste bara stå ut med det där potentiella ormboet som sladdarna kan resultera i, eller vara väldigt duktig på att lösa sådant rent praktiskt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.