Hoppa till innehåll

Extramaterial: Aifur

Jag har ju som sagt börjat skriva krogrecensioner åt Metro varje fredag. Vid varje krogbesök tar jag med en kompis eller någon jag rent allmänt vill käka lite middag med och jag tänkte att det kanske skulle kunna bli ett trevligt inslag att varje fredag presentera denna person och ställa ett par frågor om hans … Continued

Jag har ju som sagt börjat skriva krogrecensioner åt Metro varje fredag. Vid varje krogbesök tar jag med en kompis eller någon jag rent allmänt vill käka lite middag med och jag tänkte att det kanske skulle kunna bli ett trevligt inslag att varje fredag presentera denna person och ställa ett par frågor om hans eller hennes krogvanor? Okej? Då kör vi:

Veckans gäst: Oskar Hammarkrantz, frilansjournalist och nybakad författare till roliga/praktiska boken Hundra gånger smartare: handbok för moderna män (som jag gjort omslaget till).
Veckans Krog: Aifur – E-types Vikingakrog.

Vad tyckte du om Aifur?
– Jag gillade den ambitiösa inredningen och hade faktiskt ganska höga förhoppningar. Men maten höll inte, helt enkelt. Läget och konceptet andas ju turistfälla, och tyvärr visade det sig stämma.

Favoritkrog i Stockholm?
– Sturehof, Bar Central eller La Neta, beroende på plånboken.

Favoritkorg utomlands?
– Told og snaps i Köpenhamn.

Vad lagar du helst hemma?
– Biff Greta eller choucroute, beroende på humör.

Har du någon kulinarisk guilty pleasure?
– Fiskbullar i hummersås är en burkklassiker som fortfarande funkar.

P.S.: Top Chef-tippningen skjuts till på måndag på grund av att internet latade sig med att lägga ut programmet igår.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.