Hoppa till innehåll

Extramaterial: Fogon del taco

Denna vecka i Metro testar jag en pytteliten mexare på Södermalm. Väl värt ett lunchbesök, särskilt för er som inte pallar ta er till La Neta. Veckans medätare: Nikola Adamovic, föreståndare för tatueringssalongen Electric Tattoo. Veckans krog: Fogon del taco – nyöppnad snabbmatsmexare. Vad tyckte du om Fogon del taco? – Enkelt och opretentiöst. Skönt … Continued

Denna vecka i Metro testar jag en pytteliten mexare på Södermalm. Väl värt ett lunchbesök, särskilt för er som inte pallar ta er till La Neta.

Veckans medätare: Nikola Adamovic, föreståndare för tatueringssalongen Electric Tattoo.
Veckans krog: Fogon del taco – nyöppnad snabbmatsmexare.

Vad tyckte du om Fogon del taco?
– Enkelt och opretentiöst. Skönt med ett ställe där maten är i fokus och inredningen hämtad från the 1$ store. Mexmaten kändes autentisk och även personalen.

Favoritkrog i Stockholm?
Prinsen. Klart bästa husmanskosten, ingen slår deras Biff Rydberg!

Favoritkorg utomlands?
Cha Cha Cha, Los Angeles. All ära till brunchtrenden i Stockholm men CCC´s chilaquiles på söndagarna under min tid som student var en fröjd för både mage och plånbok.

Vad lagar du helst hemma?
– Serbiska långkok.

Har du någon kulinarisk guilty pleasure?
– Djur!

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.