Hoppa till innehåll

Extramaterial: Ulriksdals julbord

Det är väldigt mycket Klas Ekman på bloggen just nu och eftersom det var han som var med på veckans krogtestning till Metro antar jag att det kommer bli lite till. Veckans medätare: Klas Ekman, journalist, författare och internetfluga. Veckans krog: Julbordet på Ulriksdals värdshus. Vad tyckte du om julbordet? – Det var lite som … Continued

Det är väldigt mycket Klas Ekman på bloggen just nu och eftersom det var han som var med på veckans krogtestning till Metro antar jag att det kommer bli lite till.

Veckans medätare: Klas Ekman, journalist, författare och internetfluga.
Veckans krog: Julbordet på Ulriksdals värdshus.

Vad tyckte du om julbordet?
– Det var lite som en fyllefest. Man börjar sofistikerat med genomtänkta rödviner och slutar med slattarna från en bib som någon glömde kvar senast. Kvaliteten på sill och laxen var hög, och sedan blev maten gradvis mer anonym. Även om jag måste slå ett slag för de där rommarinerade katrinplommonen och grand marnier-såsen som du hånade mig så mycket för.

Favoritkrog i Stockholm?
– Just nu Pastis. De har stans bästa luncher.

Favoritkorg utomlands?
– Nikola har redan sagt Cha Cha Cha, så då säger jag Musso & Frank i Los Angeles. Mest för den Chandlerska atmosfären. För som Bobo Karlsson säger: ”dålig mat är inte det sämsta”. Jag har sedan länge anammat heritagetrenden även när det gäller hotell och krogar. Är de inte gamla och med en fascinerade historia så vill jag inte bo eller äta där. Så är det bara.

Vad lagar du helst hemma?
– Falukorv och makaroner. Då äter min dotter ordentligt och blir mer medgörlig.

Har du någon kulinarisk guilty pleasure?
– Vanlig pasta med massa riven ost och ketchup. Det åt jag som student och så fort jag är gräsänkling så springer jag två mil så att jag kan slänga i mig det med gott samvete. Djupt tragiskt egentligen… Det är ju inte ens särskilt gott.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.