Annons

Eytys skapar sko i samarbete med sydafrikansk konstnär

Esther Mahlangus konstverk är fyllda med skarpa färger och geometriska former. Nu pryder några av hennes målningar Eytys nya sneaker Doja Mahlangu.

Jonna Nordlund

esthereytys

Esther Mahlangu vid sitt hem i Mpumalanga, på sig har hon sneakern hon skapat tillsammans med Eytys.

Svenska märket Eytys släppte tidigare i år kampanjen till deras vårkollektion Delicious. Kampanjen var inspirerad av Sydafrika och innehöll flertal sydafrikanska talanger som stylades av klädskapare från Johannesburg. Nu har Eytys återigen valt att visa sin kärlek till landet genom att skapa sneakern Doja Mahlangu i ett samarbete med 80-åriga konstnären Esther Mahlangu.

Annons
eytyesther

Esther Mahlangu iklädd traditionella Ndebele-festkläder.

Esther Mahlangu föddes i Mpumalanga provinsen och är en av få sydafrikanska personer som fått ett erkännande för sin konst. Den sydafrikanska kvinnan är mest känd för sin förmåga att tillämpa traditionell Ndebele konst i moderna sammanhang och hennes målningar har setts på allt från väggar till flygplan. Hon var också den första kvinnan som fick äran att skapa en BMW Art Car. Trots sina åttio år på nacken är hon fortfarande aktiv med sitt målande och som konstlärare i byn hon är uppväxt i.

Gilla Cafe.se på Facebook

333

Sneakern är klädd i ljusgrått skinn med vit sula eller svart skinn med svart sula och de är båda prydda med brodyrer av ett urval från några av Esther Mahlangus senaste konstverk som, som vanligt, är gjorda med starka färger och geometriska former.

Skon släpps i dag, den 22 februari, och går att köpa på eytys.com. Priset ligger på 1 995 kronor, vilket inte känns så farligt med tanke på att du får gå klädd med konstverk på fötterna.

Annons

Dela (26)
Tweeta

Annons


Laddar