Tarantinofavoriten om svenska sneakerkampanjen: ”Jag skulle kunna bo i Sverige”

Höstens coolaste sneakerkampanj är här, fotad i Stockholm med kultstjärnan Michael Madsen.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-09-19 15:49  |  Lästid: 2 minuter

Kultskådisen Michael Madsen är kanske inte känd som en modeikon, trots sina roller i klassiker som Reservoir Dogs, Kill Bill, Thelma & Louise och, för all del, Rädda Willy. Men i hajpade svenska skomärket Eytys nya kampanj är han ansiktet utåt för märkets nya sneakermodell Jet.

eytys-x-michael-madsen-footnotesfram2

Jet är Eytys första sneaker som är utformad som en löparsko, men en lyxig sådan. Med en mellansula i Phylon, den karakteristiska tjocka Eytys-sulan och mockadetaljer är Jet en uppdaterad pappa-sneaker som kanske passar bäst på en ung, trendriktig fot – eller på Michael Madsen.

eytys-jet-running-sneakers-1-960x640

I kampanjen bärs skon nämligen upp på ett föredömligt sätt av den ikoniska skådespelarstjärnan. Bilderna är fotade runt om i Stockholm av sydafrikanska fotografen Kristin-Lee Moolman, något som gav mersmak för Madsen:
– Jag är dansk, mina farföräldrar är från Danmark. Jag älskade Sverige – Stockholm är en väldigt levande stad. Jag skulle gärna återvända snart, jag skulle kunna bo där, säger Michael Madsen i en intervju med Highsnobiety.

Madsen berättar också i samma intervju att den svenska sneakern är den första produkt han gör reklam för, och att den mest stilsäkra karaktär han spelat så klart är den psykotiske Mr Blonde från Reservoir Dogs, och att denne skulle passa bra i ett par Eytys:
– Mr Blonde kan jag se bära Jet-sneakern, såklart. Men jag skulle kunna bära dem till nästan allting, förutom en western kanske, haha.

Eytys Jet finns på märkets hemsida och i butik nu.

Se alla bilderna från kampanjen nedan:

[allergallery id=”81784″]

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar