Hoppa till innehåll

Privata visningar och sverigepremiärer – allt om filmerna på WOW

Olle Arnell

Way out west fortsätter sin satsning att visa filmer under festivalen. I år kommer även premiäravsnitten av de svenska serierna ”Vår tid är nu” och ”Springfloden 2” visas, samt en rad dokumentärer.

Den 9-12 augusti är det dags för 2018 års upplaga av Way out west och festivalen fortsätter med sitt några år gamla koncept att visa film för besökarna.

Nytt för i år är att även de första avsnitten av två nya svenska tv-serier kommer att visas, Vår tid är nu och Springfloden 2.


Läs mer: Nya säsongen av Vår tid är nu får smygpremiär på Way out west


Förutom detta kommer även ett antal dokumentärer att visas, samt att du i år kan boka en privat visning av en film ur programmet på Hagabion – om ni samlar ihop ett gäng om tio personer.

Festivalens filmmässiga dragplåster är sverigepremiären av Gräns, som nyligen vann pris i Cannes. Det är även sverigepremiär för Blackkklansman på festivalen, Spike Lees film som vann Palme d’Or i Cannes. Filmen är baserad på en sann historia om en svart FBI-agent som infiltrerade Ku Klux Klan.

Bland dokumentärerna hittar vi bland andra Eating Animals, som sätter fokus på de förödande effekterna av industriell matproduktion på djur, människor och miljö. Även Whitney, den första officiella dokumentären efter artistens död kommer att visas.

I år visar Way Out West filmer skapade av 30 kvinnliga regissörer och 21 manliga regissörer.

Här hittar du hela Way out wests filmprogram.

Mer om Way out west 2018!

10 mindre spelningar du inte vill missa på Way Out West

Nya säsongen av Vår tid är nu får smygpremiär på Way out west

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.