Annons
Annons

Hemliga firandet på Facebook när Harry Potter fyller 20 år

Här har vi funktionerna som är nästan lika dolda som hemligheternas kammare.

Erika Bergman

Under måndagen får vi inte glömma bort att fira Harry Potter som fyller 20 år, det är exakt två decennium sedan författaren J.K. Rowling publicerade den första Harry Potter boken, Harry Potter och de vises sten.

Annons

Har det alltså redan gått 20 år sedan Harry klev ut från sitt rum där under trappan …

För 20 år sedan sändes fortfarande Tre kronor i TV4 och för 20 år sedan var det fortfarande tio år tills den första filmen i Taken-serien hade premiär – för 20 år sedan trodde många av oss att häxblandning hade en helt annan betydelse.

Gilla Cafe.se på Facebook

Facebook har i alla fall inte missat den lille trollkarlens födelsedag (eller som vi äkta fans kallar honom för: ”Den utvalda”) – på sitt eget vis vill de också vara med och göra Harry Potters födelsedag magisk. De har därför smugglat in en hemlig funktion som endast de riktiga fansen, alltså inga mugglare, kan ta del av.

Kolla in!

Genom att skriva in eller bara kommentera ”Harry Potter” eller namnet på något av de fyra elevhemmen – ”Ravenclaw”, ”Hufflepuff”, ”Gryffindor” och ”Slytherin” bjuder Facebook på ett gulligt ”påskägg”. När du kommenterar elevhemmen kommer även färgen på texten att ändras till elevhemmets officiella färg.

Denna underhållande finess har redan överraskat många fans runt om i världen.

https://twitter.com/lovelylaurajd/status/879225732089729024

Twitter firar också med en egen emoji.

 

Grattis, Harry!

Annons

Dela (13)
TweetaLaddar