Annons

Falskt konto bakom ryktet att Vilde blir nästa huvudperson i ”Skam”

En påstådd skärmdump från "Vildes" Instagram gör att folk nu tror att hon är huvudpersonen i säsong 4 av Skam. Vi menar att det är långt ifrån säkert.

Joel Linde
Falskt konto bakom ryktet att Vilde blir nästa huvudperson i

Under onsdagen la Ulrikke Falch, skådespelaren bakom karaktären Vilde i Skam ut en bild på Instagram som nu har fått alla fans att tro att hon är huvudpersonen i den kommande säsongen.

Bilden är en närbild på Ulrikkes öga och texten är kort och gott ”4”.

Annons

4

A photo posted by Ulrikke Falch (@ulrikkefalch) on

Det kan ju naturligtvis, men lite vilja, tolkas som en hint om att hon kommer vara huvudkaraktären i den kommande säsong 4. Eller också betyder det att hon gillar siffran 4, har sprungit fyra gånger upp och ner för en trappa eller ätit fyra tortillas. Endast fantasin sätter gränser.

Gilla Cafe.se på Facebook

Det ska också tilläggas att hon innan dess postade tre bilder (som vi själva sett) med siffrorna, 1, 2 och 3, som sedan tagits bort. Vad vill du säga, Ulrikke?

Men det som faktiskt övertygat de flesta om att Vilde är huvudpersonen är den här påstådda skärmdumpen.

vilde-skam-sasong-4

Men nu, hörni, ska vi gå en kurs i källkritik.

1. Bilden publicerades i ”Kosegruppa DK” på Facebook men finns inte att hitta någon annanstans. Flera av personerna som följer gruppen har skrivit att de känner igen personen som postade bilden som en falsk profil.

vilde-skam-sasong-4-falsk

2. Personen som publicerade skärmdumpen tog själv bort bilden efter att danska mx.dk spridit ”nyheten” som nu även snappats upp av svensk och norsk press.

3. Kommentarerna till bilden stämmer inte alls överens med Ulrikkes påstådda bildtext, ”Jeg er hovedpersonen i sesong 4”. Det är ett väldigt tydligt besked utan utrymme för tolkning, ändå skriver folk saker som ”4??? Sesong 4???”, och ”She means that she’s the character in season 4”.

4. Skaparen av Skam, Julie Andem, tillsammans med NRK har väldigt tydliga regler och restriktioner för skådespelarna som ju inte ens pratar med pressen, så att de skulle låta en av dem publicera en sådan nyhet på sin privata Instagram får ses som högst osannolikt.

Senare under torsdagen bekräftade även skådespelaren bakom karaktären, Ulrikke Falch, på Twitter att bilden var manipulerad.

Men det är klart att Vilde KAN bli huvudpersonen i säsong 4. Enligt oddsen är hon på plats två av de mest sannolika, endast efter Sana.

Nu väntar vi med spänning på en officiell bekräftelse från NRK.

Annons

Dela (23)
Tweeta

Annons


Laddar