Hoppa till innehåll

Fem aktiviteter som känns lite deppiga att göra själv

Jonas Strandberg

Det finns ett antal sociala tabun kvar för ensamvargar. Här är de fem kanske absolut värsta exemplen.

1. Gå på bio

Det är de små nålsticken som gör det. I det här fallet handlar det mest om processen innan. När man bokar biljetter utgår systemet från att det är minst två personer som ska gå. Har man inget sällskap måste man justera det nedåt. En lösning på problemet är att man kan välja en plats bredvid någon annan i salongen, men det känns också som lite av en social överträdelse.

2. Äta på buffé

Äta på restaurang själv har annars något lite mystiskt och självsäkert över sig. Att äta på buffé själv är inte lika livsbejakande. Det enda det signalerar är att man är väldigt hungrig och väldigt ensam. En extra krydda är om man kommer in till bufférestaurangen innan ett större sällskap och får bordet som de hade kunnat få plats vid. Då får man välja. Välja mellan att sitta där ensam vid det stora bordet, när sällskapet väntar på ett annat ledigt eller låta dem sitta med dig vid bordet. Båda alternativen är nästan exakt lika smärtsamma.

3. Sjunga karaoke

Återigen. Att gå och ta ett glas vin själv känns inte sorgligt. Inte lika sorgligt i alla fall. Att sjunga karaoke helt utan sällskap däremot… Det är bottenlöst mörkt. Alldeles oavsett om man sjunger bra eller dåligt, det spelar absolut ingen roll.

4. Gå på nöjesfält

Tänk dig själv. Någon hör av sig och säger att du vunnit ett pris. Du får en heldag på Liseberg, alla kostnader täckta. Obegränsat med åk och sockervadd. Wow! Vilken toppendag. Det finns bara en enda hake. Ett litet villkor, inget speciellt.

Du får inte ta med dig en annan person. Du måste gå helt och hållet själv. Plötsligt känns det mindre som ett pris och mer som ett elakt socialt experiment. Det är intressant hur roligt det är att gå på nöjesfält med en vän och vilken otrolig social belastning det är att göra det själv.

5. Spela Laserdome

Det är en speciell människotyp som brinner för att spela laserdome, men inte har en enda vän att göra det ihop med. En speciell och djupt obehaglig människotyp. Antingen matchas man då in i ett lag tillsammans med en grupp främlingar, eller så får man betrakta sig som en Rambofigur som helt själv smyger runt i arenan och skjuter prick på högstadieklasser och svensexegäng. En ensam revolverman. Utan kompisar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.