Hoppa till innehåll

Filippa K:s designer Alexander Schaper på Åhléns

I onsdags bjöd Café och Åhléns in till shoppingkväll med mat och dryck och en hedersgäst – Alexander Schaper, Head of design hos Filippa K Man. Alexander har gjort en av de bästa svenska herrkollektionerna 2016. I sortimentet finns mängder av snygga plagg som dessutom är extremt funktionella. I ett samarbete med italienska Monobi syns … Continued

I onsdags bjöd Café och Åhléns in till shoppingkväll med mat och dryck och en hedersgäst – Alexander Schaper, Head of design hos Filippa K Man.
Alexander har gjort en av de bästa svenska herrkollektionerna 2016. I sortimentet finns mängder av snygga plagg som dessutom är extremt funktionella. I ett samarbete med italienska Monobi syns produkter som är helt vind- och vattentäta.
– För mig som designer är det viktigt att tänka lika mycket på funktion som form. I dag vill människor, speciellt om man bor i Skandinavien där årstiderna skiftar så mycket, ha kläder som står emot yttre påverkan så som regn och vind. Tack vare nya material och tillverkningstekniker är det möjligt att göra plagg som ser helt traditionella ut men är lika tekniska som till exempel en skidjacka, förklarar Alexander.

Du hittar ett stort sortiment av Filippa K:s herrsortiment på Åhléns herravdelning eller på filippak.com.

x_P2B3577

Jag och Filippa K:s herrdesigner Alexander Schaper på Åhléns herravdelning.

x_P2B3688

Alexander Schaper visar upp en huvtröja i kokad ull. Materialet är så kompakt att tröjan går att använda som ett ytterplagg.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.