Hoppa till innehåll

First Aid Kit-Klara och Sverrir Gudnason startar countryklubb i Stockholm

countryklubben-emil-persson-david-borg-sverrir-gudnason-och-klara-soderberg

Countryklubben, som passande nog heter just Countryklubben, kommer att husera i Münchenbryggeriets lokaler och gå av stapeln 21 februari.

Den väldigt amerikanska musikgenren country växte rejält i popularitet i Sverige under senare delen av 10-talet. Med hjälp av framgångsrika unga svenska artister som First Aid Kit, Daniel Norgren och Sarah Klang är det inte enbart svenska män över 40 år, som har varit något av nidbilden av countrylyssnaren tidigare, som lyssnar på country längre.

Nu stärks countrynärvaron i Stockholm ytterligare när Klara Söderberg, ena halvan av First Aid Kit, startar countryklubb. Tillsammans med husband ska hon tolka countryklassiker och deras favoriter inom genren som Dolly Parton, Gram Parsons, Emmylou Harris, Johnny Cash och Merle Haggard. Dessutom kommer klubben att bjuda in gästartister som framför sina genrefavoriter.

Bakom klubben står även programledaren för Cafés Fördomspoddens Emil Persson, skådisen Sverrir Gudnason (Älska mig och Borg) och reklambyråentreprenören David Borg.

– Jag, Emil och David satt en kväll i höstas och pratade countrymusik tills det blev morgon och någonstans där landade vi i att Stockholm och Sverige har en spännande countryscen men saknar ett genuint countryhak. Då ställde vi oss frågan om vi inte skulle starta upp en klubb. Det första jag gjorde var att höra av mig till Klara och nu står vi här, säger Sverrir Gudnason i ett pressmeddelande.

– Vi kan garantera att ingen kommer bli missnöjd med vår lineup, det kommer vara svenska indie- och countryartister även några av våra mest folkkära artister kommer dyka upp. Vi kommer även ha dj:s före och efter spelningen. Tanken är att skapa en unikt och varm stämning för folk som älskar country eller folk som ännu inte förstått att de älskar country, säger Klara Söderberg.

Första kvällen går av stapeln på Münchenbryggeriets lokal Riddarsalen fredagen 21 februari. Countryklubben öppnar upp dörrarna kl 21 och stänger 03. Biljetter till Countryklubben köper du här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.