Första smakprovet på kommande Liam Gallagher-dokumentären

Årets film har premiär den 7 juni.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-04-04 15:02  |  Lästid: < 1 minuter

Sedan det förra året annonserades att en Liam Gallagher-dokumentär var på gång är vi många övervintrade britpoppare som otåligt kastat oss över varje livstecken som getts från det kommande, förmodade, mästerverket.

I februari meddelade rockikonen själv, på sitt alltid lika läsvärda Twitterkonto, att filmen var klar och att han själv fått se den varefter han levererade det betryggande estetiska omdömet att den var ”mega”.

Så, i dag, för bara några skälvande timmar sen, landade de första rörliga bilderna från Liam Gallagher: As it Was. I det 79 sekunder långa klippet får vi se Liam Gallagher sitta i baksätet på en bil som rullar genom hans hemstad Manchester för att sedan äntra en konsertarena medan han lägger ut texten kring sin solokarriär och roll i offentligheten.

Det har utlovats att filmen ska berätta historien om hur en av rockens största frontmän gick från de svindlande höjderna från sina Champagne Supernova-år i Oasis till en betydligt kärvare tillvaro, vilse i tristess, sprit och juridiska strider. Vidare ska vi, enligt uppgift, få följa hur Liam Gallagher kliver ur sin bror Noels skugga i världens största band för att sedan börja om från början (nåja) med sin solokarriär.

Produktionen av filmen har dock inte varit fri från kontroverser (det är trots allt Gallagher-bröderna vi har att göra med här). Tidigare i år hävdade Liam Gallagher, i inte allt för blida ordalag, att brodern Noel hade för avsikt att stämma honom om filmen innehåller scener där han sjunger Oasislåtar.

Det är med andra ord en inte alltför vågad gissning att det sista, inte helt obittra, ordet är sagt mellan de två forna bandkamraterna i den här frågan. I vilket fall får Liam Gallagher: As it Was brittisk premiär den 7 juni.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-04-04 15:03