Så gör du för att ställa ut dina (fulaste) mobilbilder på Fotografiska

Bild på konsert och mobilkameror.

Har du drömt om att få ställa ut dina fotografier? Blir dina mobilkamerabilder ofta rätt fladdriga och usla? Perfekt, då har du chans att få dina bilder utställda på Fotografiska.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-01-18 13:36  |  Lästid: < 1 minut

Vi har alla nån gång förstört det perfekta bildtillfället genom en alltför skakig rörelse eller en väl klåfingrig zoomattack. Visst, det är kul att skratta i efterhand åt den fruktansvärt oskarpa bilden på din kompis tagen en blöt utekväll cirka 02.23. Gott så, men nu kan faktiskt dina usla mobilkamerabilder visa sig ha ett överraskande värde.

I vår kommer Fotografiska i Stockholm att hylla de sämsta av de sämsta hobbyfotograferna i utställningen Sverige mest misslyckade mobilbilder. Utställningen är sprungen ur Fotografiskas och Tele2:s initiativ Plåta med mobilen, där du kan skicka in dina allra sämsta mobilbilder och därmed ha en chans att visas upp under vårens kommande utställning.

– Det är av misstagen man lär sig och vi har väl alla försökt fånga ett ögonblick där resultatet blivit något helt annat än vi tänkt oss. Misslyckanden, som kan bli hur kul som helst, berättar en historia och visar vägen framåt hur en bättre bild skulle kunna tas, kommenterar Anna Hasselström, utbildningsansvarig på Fotografiska, initiativet.

På hemsidan plåta med mobilen finns dessutom tio korta avsnitt där den karismatiska fotografen, tillika Fotografiskas Akademins huvudlärare, Göran Segeholm lär ut den snabbaste vägen från amatör- till – nåväl – proffsfotograf.

Fotografiläraren Göran Segeholm.
Den pedagogiska fotografiläraren Göran Segeholm.

Vill du vara med i utställningen rekommenderar Café att du skickar in dina mobilkamerabilder INNAN du ger dig på Göran Segeholms kurs. Undertecknad har nämligen haft Segeholm som lärare tidigare och kan vittna om en pedagogisk lärare utöver det vanliga.

För att ta, och få, chansen att visa upp ditt bidrag skickar du in dina mest misslyckade mobilbilder till tavling@platamedmobilen.se. Nämnda gratiskursen i mobilfotografering hittar du på platamedmobilen.se.

Café önskar alla (dåliga) hobbyfotografer lycka till!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-01-18 14:49