Vilken är den ultimata allround-rocken? – Daniel Lindström reder ut

En man med rock, ett par Chelseaboots och Daniel Lindström

Cafés modeschef svarar på dina stilfrågor. Den här gången bland annat om de bästa skorna i vår, hur vita jeans bör sitta och var du hittar en snygg och praktisk väska för datorn.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2021-03-26 15:33  |  Lästid: 3 minuter

1. Bästa skorna i vår?

Fråga: Jag tar tacksamt emot rekommendation på ett par snygga och praktiska vårskor. Inte sneakers utan en modell som man kan ha både till jeans och kostym. /Dennis Holmgren

Svar: Chelseaboots i brun eller svart mocka är mitt tips. En tidlös modell som kan användas i nästan alla sammanhang och till de flesta typer av byxor.

 2. Vita jeans en vinnare? 

Fråga: Vad ska man tänka på när man köper, och sedan bär, vita jeans? Jag har tänkt att investera i ett par nu i vår.
/Gabriel Roos

Svar: Vita jeans är supersnyggt! Tänk bara på att inte köpa för tighta. Svarta jeans är enkelt att bära slimmat men vita jeans ser bara fult ut om de smiter åt runt benen. Matcha gärna med en grå, beige eller ljusblå  överdel, gärna en jeansjacka!

3. Snyggaste modesidorna?

Fråga: Jag ska köpa en present till min man och behöver boktips. Vilken är den bästa nya coffee table-boken om mode, design och inredning? /Ebba Boman

Svar: Det finns hur mycket som helst att välja på. En ny bok jag tänkt köpa själv är Futura: The Artist’s Monograph. Futura var en av de första graffitikonstnärerna som visades i samtida gallerier i New Yorki början på 80-talet. Han har även samarbetat med en rad mode- och streetwearmärken, bland annat Stüssy och Supreme.

4. Hur sköter jag mockaplagg?

Fråga: Jag har köpt en ny, chokladbrun mockajacka i vår som jag är extremt nöjd med. Hur vårdar jag den med spray och borste? Den känns lite ömtålig. /Philip Z

Svar: Impregnera jackan med en spray för att öka skyddet mot smuts och vatten och var noga med att vädra plagget mellan användningarna. Om du fått en fläck, pröva att borsta bort den med en mjuk borste eller med en lite grövre svamp. Tips: Den som väljer ett svart mockaplagg slipper en hel del av de här ”problemen”. Det är fantastiskt vad skonsamt svart är mot fläckar och smuts.

5. Var köper jag Snow Peak?

Fråga: Jag är intresserad av outdoor­märket Snow Peak som verkar göra så snygga grejer. Finns det nån butik i Sverige som säljer produkterna i en fysisk butik så man kan känna och klämma? /Tobias Larsson

Svar: Snow Peak är fantastiskt! Japanskt hantverk som både känns modernt och hållbart. Du hittar delar av sortimentet på Nitty Gritty och NK Sport i Stockholm.

6. Smartaste väskan?

Fråga: Jag behöver en väska för datorn som både är snygg och praktisk. Ge mig tips, tack! /Valdemar F

Svar: Jag använder själv en väska som är en kombination av ryggsäck och tote bag. Då kan jag ha den på ryggen när jag cyklar och sedan bära den i handen om jag vill. Supersmart! Kolla gärna in outdoor-märken som Patagonia, som alltid lägger stort fokus på funktion. 

7. Den ultimata allround-rocken?

Fråga: Vilket är, enligt din mening, den allra bästa ytterrocken för killar? Jag vill ha en rock som jag kan använda höst, vinter och vår om vädret tillåter. Den får gärna vara ganska elegant eftersom jag dagligen använder kostym på jobbet. /Adam Björkman

Svar: En trenchcoat är tyvärr för tunn många månader på året så jag skulle välja en lång, dubbelknäppt och lite oversizad ullrock i marinblått eller svart. Den ska helst inte vara uppbyggd i axeln utan hänga naturligt snyggt på kroppen.

8. Matcha skinnkavajen?

Fråga: Jag har sett att flera svenska varumärken, bland annat Acne Studios och Tiger of Sweden, säljer kavajer i skinn den här våren. Vad tycker du om det plagget och har du några tips hur man använder det på rätt sätt? /Sebbe Molin

Svar: Jag äger både jackor, skjortor och byxor i skinn – men ingen kavaj. Det är ett lite svårare plagg att använda, framför allt eftersom det känns ganska stelt mot kroppen och är varmt inomhus. Men snyggt såklart, om kavajen är välgjord! Jag skulle bära den till ett par kostymbyxor med lite vidare passform, eller ett par smala, svarta jeans.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-03-26 15:34