Hoppa till innehåll

Framtidens kylskåp är också din kreativa matlagningscoach

Ett kök med ett högteknologiskt kylskåp från Samsung till höger på bilden.

Samsungs nya premiumkylskåp kommer med en integrerad pekskärm på 32 tum.

Framtidens kylskåp är långt mycket mer än en välisolerad vitvara. Det är en kreativ matlagningscoach, mångsidig jätteskärm, skräddarsydd designmöbel och praktisk smarta hemmet-hubb. Faktum är att vi redan är där.

Åttonde generationen av Samsungs smarta kylskåp Bespoke Refrigerator Family Hub Plus visades upp på teknikmässan CES tidigare i år och drog till sig blickar med sin integrerade pekskärm på hela 32 tum och utbytbara fronter i olika färger och finishar.

Jätteskärmen kan bland annat användas för att skriva inköpslistor, planera veckans middagsmeny, dela digitala fotoalbum via Google Photos, uppdatera den gemensamma familjekalendern och streama matlagningsklipp på Youtube och Tiktok. Den inbyggda SmartThings Hub-funktionen gör att du även kan styra ditt smarta hem direkt via kylskåpet, medan AI-assistenten SmartThings Cooking rekommenderar skräddarsydda recept baserade på dina smakpreferenser.

Kylen är även utrustad med en inbyggd kamera som själv identifierar vilka råvaror du har hemma. Du behöver med andra ord inte ens bemöda dig med att öppna kylskåpet för att se vilka ingredienser som saknas till kvällens bolognese.

Planerad säljstart i Norden blir någon gång under 2024.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.